Månedens spil - Horizon Zero Dawn (PC)

Tag din bue over skulderen, og begiv dig ud på et episk eventyr i et apokalyptisk USA

Tekst:
Daniel Haaf

Horizon Zero Dawn handler om en post-apokalyptisk verden, hvor menneskeheden er reduceret til et kaos af sin tidligere storhed på jorden. Verdens byer har længe været forladt, og dinosaur-lignende maskiner har overtaget.

Du spiller karakteren Aloy. En udstødt, der bor uden for det lille samfund, som menneskeheden har formået at bevare. Spillet starter med dit forsøg på at slippe af med din status som udstødt for at blive en del af samfundet. Snart drages du ind i et spind af mystik og farer, når du forsøger at finde ud af, hvem du egentlig er.

Historien om Aloy og den store, åbne verden i Horizon Zero Dawn er i høj grad præget af kampe mod både maskiner og mennesker. Maskinerne er aggressive og især de større fjender kan hurtigt gøre livet for Aloy meget vanskeligt. For at møde dem på dine betingelser skal du mestre både bue og pil samt stridsstav, variere dine taktikker og vælge dine mål med omhu.

Horizon Zero Dawn blev oprindeligt lanceret til Playstation 4-serien i 2017, og i november samme år blev der udgivet en større tilføjelsespakke ved navn The Frozen Wilds. Den 7. august 2020 udgives spillet med tilføjelsespakke til PC.

Antal spillere: 1 person

Spilletid: Op til ca. 60 timer (ca. 20+ timer for historien)

Pladskrav: 45 GB (PS4), 100 GB (PC)

System: PS4, PS4 Pro, PC

PEGI, aldersanbefaling: 16+

Genre: Action/Rollespil

Spilverden: Åben

Kan min computer køre Horizon Zero Dawn?

Minimumskrav:

 • Operativsystem: Windows 10 (64-bit)
 • Processor: Intel Core i5-2500K (3.3GHz) eller AMD FX 6300 (3.5 GHz)
 • Ram-hukommelse: 8 GB RAM
 • Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 780 (3GB) eller AMD Radeon R9 290 (4GB)
 • DirectX: Version 12
 • Hukommelse: 100 GB ledig plads

Anbefalet:

 • Operativsystem: Windows 10 (64-bit)
 • Processor: Intel Core i7-4770K (3.5GHz) eller Ryzen 5 1500X (3.5 GHz)
 • Ram-hukommelse: 16 GB RAM
 • Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 1060 (6GB) eller AMD Radeon RX 580 (8GB)
 • DirectX: Version 12
 • Hukommelse: 100 GB ledig plads

Tips og råd til Horizon Zero Dawn

 • Husk også at tænde de lejrbål, der er placeret rundt omkring. De er manuelle gemmesteder, og du kan hurtigt rejse mellem dem i løbet af spillet. Du vil ofte være nødt til at gå tilbage til steder, du har besøgt tidligere, så tænd alle de bål, du ser på din vej.
 • Begiv dig frem til spillets såkaldte "cauldrons", så hurtigt du kan. Disse er ekstra vanskelige områder, der belønner dig med ’skillpoints’ og nye egenskaber. Du kan besøge i alt fire af disse områder, og du vil finder dem på kortet som små, blå trekanter. Du kan besøge dem i den rækkefølge, du vil, men sværhedsgraden er i rækkefølgen Sigma, Rho, Xi og endelig Zeta.
 • I Meridian møder du karakterer, der giver dig jagtrelaterede ekstraopgaver. De har nogle af spillets mere interessante kampe og belønner Aloy på en måde, der hjælper hende senere i spillet. Derudover bliver du som en hyggelig bonus klogere på den verden, som Horizon Zero Dawn udspiller sig i.
 • Hurtige rejser mellem lejrbål er ikke gratis. Hver tur koster en såkaldt rejsepakke. Når du besøger Meridian-området, kan du købe en unik rejsepakke, der betyder, at hurtige rejser ikke længere koster noget. Et smart køb, der gør det lidt nemmere at rejse i Horizon Zero Dawn.
 • En af de bedste rustninger i Horizon Zero Dawn er shield-weaver-rustningen. Den genererer et energifelt, der absorberer en del af skaderne, før de rammer Aloy. Shield-weaver-rustningen er så god, at du først kan tage den af sidst i spillet. For at få fat på en rustning, skal du finde fem energiceller som en del af Ancient Armory-missionen. Start din søgning i Devil's Thirst.
 • En unik detalje ved Aloy er, at hun har en såkaldt Focus. En ting, der hjælper dig med at se mere i dine omgivelser end andre karakterer i spillet kan. Blandt andet kan din Focus vise fjenders svagheder og tagge dem, så du lettere kan holde styr på dem. Brug din Focus ofte.

Vent, hvad skete der med Horizon Forbidden West?

Horizon Forbidden West er den officielle efterfølger til det populære spil Horizon Zero Dawn. Det kommende spil lanceres eksklusivt til Playstation 5 og forventes udgivet i løbet af 2021. Den præcise dato kendes ikke i skrivende stund.

I Horizon Forbidden West fortsætter Aloy sin rejse i en verden fyldt med maskiner. Hun udforsker nye, store områder og støder på en række ny fjender – denne gang blandt andet under vandet.

Der mangler en del information om Horizon Forbidden West, eftersom spillet stadig ikke er afsløret. Nogle af de detaljer, vi kender, er, at spillet stort set er fri for indlæsningsskærme (takket være ydeevnen i Playstation 5), og at Forbidden West er et område i Californien, USA.

Storspillet, der udgives til Playstation 5 og Xbox Series X

Går du og venter på, at de nye spillekonsoller Playstation 5 og Xbox Series X kommer i efteråret 2020? Så har du måske lyst til at se nærmere på nogle af de storspil, som Microsoft og Sony har fremhævet til deres store spilleevent i løbet af sommeren. Vi har samlet 10 spillevideoer til de forskellige spillekonsoller, der med garanti får gameren i dig frem.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]