Månedens spil: Ghost Of Tsushima

Gå den mongolske invasion i møde på din egen måde – stål mod stål eller fra skyggerne

Tekst:
Daniel Haaf

Ghost Of Tsushima finder sted i 1200-tallets Japan. Du påtager dig rollen som en samurai fra øen Tsushima, og fortællingen i spillet handler om, hvordan du skal forhindre mongolernes invasion.

Når spillet begynder, har mongolerne allerede angrebet dit hjem, og hele øen står i flammer. For at forhindre mongolerne i at nå frem til det japanske fastland skal du – Jin Sakai – og de resterende samuraier fra din klan modstå den overvældende modstander.

Som hjælp har du ikke alene din disciplin og uddannelse som samurai. Du er også trænet i en kampsport, der giver dig færdigheder, som matcher ninjaerne. Det er ikke uden grund, at spillet hedder "Ghost of Tsushima".

Du får desuden hjælp fra forskellige personer på øen til at modstå den mongolske hærgen. Blandt andet bueskytten Masako.

Du får brug for hjælp, for spillet er udformet, så selv de mere enkle fjender særdeles hurtigt kan gøre din rejse meget kortere, end du regnede med. Selv når du har spillet i mange timer og opgraderet din figurs færdigheder.

Antal spillere: 1 person

Spilletid: Op til 50 timer

Downloadstørrelse: 50 GB

System: PS4, PS4 Pro, PS5

Varianter: Standard, Special Edition, Collectors Edition

Sværhedsgrad: Ikke Dark Souls-klasse, men du kan se frem til en udfordring

Spilverden: Åben

Lanceringsdato: 17. juli 2020 (PS4/PS4 Pro)

  • Din hest er din bedste ven og dit vigtigste transportmiddel i Ghost of Tsushima – og heldigvis kan hesten ikke dø i spillet.
  • Spiludvikleren Sucker Punch sendte et team til Japan for at optage lyde fra dyr, der kun lever der.
  • Du kan klatre på bygninger og svømme – men ikke, hvis du har den forkerte rustning på.
  • Alle rustninger i Ghost of Tsushima kan farves, hvis du ønsker det.
  • Vælg mellem engelsk og japansk tale. Der er også engelske undertekster, som du kan bruge, hvis du har lyst.
  • Når først du har besøgt et sted i Ghost of Tsushima, kan du efterfølgende hurtigt rejse dertil, når du vil.
  • Din figur kan vise respekt over for faldne fjender ved at bukke, men kun hvis du har besejret dem i åben, ærlig kamp.
  • Ghost of Tsushima har en række sidemissioner, der hjælper dig med at låse op for færdigheder og tilbageerobre områder på øen fra mongolerne.

Ting, du bør vide om Ghost of Tsushima

Der er masser af ting, du kan opleve i Ghost of Tsushima. Her kommer vi med tips til seks ting, du skal vide, før du starter spillet for første gang.

1. Spillet bruger en minimalistisk grænseflade

Ghost of Tsushima handler om figurerne, det flotte miljø, prægtige kampe og en spændende fortælling. Udvikleren Sucker Punch har valgt at bruge en minimalistisk grænseflade, så du som spiller kan lade dig betage af alt det, spillet har at byde på. Der er ingen status at holde styr på, intet minikort eller XP-bar. Der er kun Jin Sakai og øen Tsushima.

2. Åben nærkamp eller ninjataktikker

Når du støder på mongolerne, der har invaderet din ø, kan du vælge, hvordan du vil håndtere dem på slagmarken. Du kan vælge at gå direkte ind i en fjendtlig lejr og udfordre alle til kamp. Skab tumult blandt fjenderne, og vis dem dine færdigheder som samurai. Alternativt kan du bevæge dig i skyggerne og "oplyse" mongolerne om, hvordan du virkelig ikke kan lide deres invasion, ved at optræde mere som en ninja. Der er ingen vej, der er rigtig eller forkert – du kan frit vælge, hvordan du vil kæmpe.

3. Forbedr din figur med færdighedstræet

Ghost of Tsushima har et færdighedstræ, der giver dig mulighed for at opgradere din figur, efterhånden som spillet skrider frem. Du kan vælge mellem at investere dine færdighedspoint som samurai, en mulighed, som er åben i færdighedstræet fra starten af, eller som Ghost for den, der foretrækker at bevæge sig i skyggerne. Sidstnævnte er ikke tilgængelig i starten af spillet, men åbnes lidt ad gangen i løbet af spillet.

4. En levende verden

Ghost Of Tsushima finder sted på øen Tsushima. En stor og åben ø, hvor du og din hest Nobu kan bevæge jer frit. Kortet er fyldt med mennesker, du kan tale med, dyr, du kan interagere med, og områder, du kan besøge. Og naturligvis masser af fjender, som giver dig mulighed for at teste dit stål og din tålmodighed. Alt sammen, så du kan få følelsen af en levende verden, der aldrig bliver kedelig. Der er altid noget at undersøge, nogen at hjælpe og fjender at kæmpe imod.

5. Hold udkig efter røg, vind og dyr

Ghost of Tsushima har ikke et minikort, og der er ingen pile, som viser, hvilken vej du skal gå. I stedet bruges naturen til at vise dig vej på din rejse rundt på øen. Ræve hjælper dig med at finde skjulte helligdomme, mens fugle viser vejen til interessante steder på kortet. Røgsøjler indikerer, at nogen har brug for hjælp, og vinden viser vejen til målet for din næste mission. Alt sammen for at bevare følelsen af minimalisme, så du kan fokusere på det vigtigste i Ghost of Tsushima – oplevelsen.

6. Skjulte helligdomme

Helligdomme er skjulte steder på øen Tsushima. Når du finder dem, får du tidstypiske såkaldte "charms", der øger dine færdigheder på forskellige måder. De kan f.eks. hjælpe med at give dig ekstra liv, når du ikke er i kamp, og give dig andre fordele i spillet. Du kan kun bruge et vist antal charms samtidig og kun bytte dem bestemte steder ved særlige helligdomme på øen.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]