Prisjagt

Peter Bjørn

Anvender siden 2023-08-07
11
Bidrag
0
Nyttige stemmer
Proshop
Fremragende
(71)
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
FremragendeRedigeret 4 måneder siden

Jeg tror at det er OK at betegne ProShop som kongen af Dansk nethandel med IT-varer. Har handlet hos dem i årevis, og husker aldrig at jeg har haft en dårlig oplevelse. De har næsten altid gode priser, deres produktinformationer er typisk detaljerede og korrekte, og de er fantastisk hurtige til at levere efter bestilling.

Fairphone 4 5G Dual SIM 8GB RAM 256GB
Full Star 1
4
(1)
3 799 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigeret 4 måneder siden

En super telefon som vil tjene dig i mange år, fordi du selv kan reparere den og skifte dele ud på den hvis behovet opstår - og den er rygdækket af fem års garanti fra producenten! Plus: Hurtig processor OK skærm (1080p i bredden, 60 Hz) Fint kamera Masser af hukommelse og lagerplads Alt i den kan udskiftes! Mindst fem års software opdateringer + Næsten ingen pre-loadet software (kun det obligatoriske Google hejs der kommer med Android 11) , så ikke noget Facebork/Meta affald der sporer alt hvad du foretager dig. Minus: Tungere end andre tilsvarende smartphones Dyr i pris ift konkurrenterne Ingen minijack lydudgang Har du ikke noget imod at kaste 4500 kr efter telefonen er det en solid performer som kan tjene dig i mange år uden at hægte dig af på "halvvejen" som visse andre producenter gør (fx Motorola). Klart anbefalet! (Redigeret 29-dec 2023 fra 5 til 4 stjerner da den nyere Fairphone 5 er mærkbart bedre på alle punkter.)

Fairphone 5 5G Dual SIM 8GB RAM 256GB
Full Star 1
5
(3)
5 044 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 måneder siden

Sammenlign med min anmeldelse af forgængeren (Fairphone 4, 8/256). En super telefon som vil tjene dig i *rigtig* mange år fremover, fordi du selv kan reparere den og skifte dele ud på den hvis behovet opstår - og Fairphone garanterer otte års software opdateringer, hvilket nok er det bedste i branchen. Plus: Hurtig processor (8-kernet op til 2,7 GHz) God skærm (1224p i bredden, 90 Hz, OLED) Godt kamera der giver skarpe billeder Masser af hukommelse og lagerplads Wifi6E og 5G Lidt bedre batteri (4200 mah) end forgængeren Alt i den kan udskiftes! Otte års Software og sikkerhedsopdateringer + Næsten ingen pre-loadet software der ikke kan afinstalleres Minus: I forhold til specifikationerne alene er den i den dyre ende Ingen minijack lydudgang Opsummering: En velkommen ajourføring af Fairphone 4 der er forbedret på alle områder; hurtigere processor, bedre konnektivitet, bedre kamera, og bedre hurtigopladning (30W mod før 18 W max); den største forbedring er skiftet til en knivskarp OLED display der opdateres 90 gange i sekundet (tidl. 60) og er væsentligt nemmere at benytte udendørs samt viser farver væsentligt klarere end forgængeren. Jeg kan varmt anbefale denne telefon.

Philips USB 3.1 Moon Edition 128GB
Full Star 1
3
(1)
77 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 måneder siden

Se min anmeldelse af 64 GB USB 2.0 udgaven til sammenligning. Plus: ligesom lillebroderen, er den udført i metal, denne gang i en mørke metallic udseende, pæn at se på og nok også mere hårdfør ift så meget andet plastic ragelse. Prisbillig. Masser af lagerplads til prisen. Væsentligt hurtigere end forgængeren. Minus: Stadig ikke hurtig til at skrive data, selvom du har en usb 3.0 port på din computer. Læsning foregår typisk ved 30-35 MB/sek (ok), skrivning ved 10-15 MB/sek for store filer (ikke ok). Det er klart bedre end forgængeren, men at fylde den ud tager dig stadig tre til fire timer. Selv en billig Silicon Power thumbdrive på 32 GB er hurtigere at skrive til! Men okay, hvad skal du regne med at få for 70 kroner?

Philips USB Moon Edition 64GB
Full Star 1
2
(1)
39 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 måneder siden

Plus: Den er udført i metal, og er modsat stort set alle andre usb-nøgler der er af plastic pæn at se på; prisbillig, god mængde lagerplads til prisen. Minus: Læsning af data fra pinden er OK hurtig (typisk 20 MB/sek), men den er historisk langsom til at skrive data; hvis du skal fylde de 64 GB med data sker det med en hastighed på ca 3-4 MB/sek hvilket var en ringe hastighed - for ti år siden. At fylde den op tager adskillige timer. Derfor er denne Usb pind udelukkende egnet til brugere med masser af tid og tålmodighed.

Fairphone 4 5G Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.3
(3)
3 299 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 måneder siden

Se min anmeldelse af 8/256 udgaven for tekniske detaljer. Denne smartphone er tilsvarende Fairphone 4, 8/256 på alle måder, bortset fra at du kun får 6 GB RAM og 128 GB lagerplads. Det er også fint nok for de fleste, men prisforskellen er kun ca. 500 kr, og med det i mente kan du lige så godt købe "storebror udgaven".

Toshiba MG08ACA16TE 512MB 16TB
Full Star 1
3
(1)
2 023 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigeret 6 måneder siden

Selve harddisken er rigtig god til prisen ift hvor meget lagerplads du får (bedre end Seagates EXOS serie) og den er en god, stabil arbejdshest der virker fint og hurtig i drift, men jeg havde en kedelig oplevelse da jeg skulle flytte harddisken til et andet kabinet, og til min rædsel hændte det at den plastic-split der holder SATA-pinsne på plads KNÆKKEDE AF da jeg hev SATA-stikket ud fra disken. Jeg har rodet med PCer i 25 år og dette er aldrig sket for mig før. Forhandleren afviste at tage disken i RMA, og heldigvis lykkedes det mig med lidt snilde fortsat at anvende den, men jeg er slet ikke imponeret over at Toshiba laver plastdelene på deres diske af så skrøbelig plast at almindelig håndtering knækker det. Så hvis du køber denne disk, håndter den med største varsomhed når du installerer den i din PC!

Seagate Exos X16 ST16000NM001G 256MB 16TB
Full Star 1
4.5
(4)
2 246 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigeret 6 måneder siden

Fabelagtig harddisk. Jeg har haft den i to år og er ganske tilfreds med den. Jeg har været i stand til at opnå overførselshastigheder på op til 270 MB/sek, og den klarer tunge, blandede workloads som en champ uden væsentlige nedsløvninger. Man kan høre at den tikker hørbart når den arbejder, men den støjer i min mening ikke uacceptabelt meget. Og så får man meget lagerplads for pengene. Obs! Du skal være opmærksom på at den ikke har de fire huller til skruer på helt de samme placeringer som HDDer traditionelt har haft!

Samsung 980 Pro Series MZ-V8P2T0CW 2TB
Full Star 1
5
(1)
1 342 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 måneder siden

Super SSD fra Samsung. Lynhurtig, pålidelig (de har vist fået fikset problemet med firmwaren fra slutningen af 2022), og stabil i drift. Heatsink er et plus når den skal installeres i PC da den bliver nemmere at håndtere uden potentielt at skade chipsne. Samsung lover 5 års garanti med 600 overskrivninger totalt, så det er helt fint. Alt i alt, fin til prisen.

Ugreen 50422
Full Star 1
4
(1)
366 kr
P
Peter Bjørn
11 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 måneder siden

En fin og ret solid ekstern harddiskkasse i sort plastic, som kan åbnes og drevet kan sættes i uden brug af værktøj. God til prisen. Bleg blå lysdiode der blinker ved aktivitet. 12 V strømforsyning medfølger, omend den er ret lille og ikke umiddelbart synes af overbevisende kvalitet. Plus: + Særdeles nem og praktisk installation af disk + Solidt USB 3 kabel medfølger + Fin værdi for pengene + boksen tillader kontrol af SMART status i Linuxs standard diskværktøj og justering af drevindstillinger (sleep timer mv) hvilket er ret nyttigt. Ulemper: - der er kun lufthuller i bunden af kassen så der ikke er effektiv luftkøling i boksen. Diskene bliver ofte over 50 C varme i kassen medmindre du tager låget af. - den medfølgende strømforsyning virker billig.