Prisjagt

Månedens spil: Cyberpunk 2077

Det tog otte år, men nu Cyberpunk 2077 her endelig

Tekst:
Daniel Haaf

Publicerad:
22. december 2020

Cyberpunk 2077 er et førstepersons action-RPG, som er baseret på brætspillet af samme navn fra 1988. Spillet blev udviklet af den polske spiludvikler CD Project Red, bedst kendt for The Witcher-serien, og blev første gang præsenteret i 2012.

Du spiller som karakteren V. En lejesoldat, der bor i megabyen Night City i Californien. De store vidder og ridderstilen i The Witcher-serien er som blæst væk og har givet plads til neonstrålende skyskrabere, blinkende skærme og flyvende biler.

Cyberpunk 2077 er en åben spilverden med masser af aktiviteter og opgaver. Uanset hvor du befinder dig, er der missioner at fuldføre, folk at tale med og steder at udforske.

Hovedfortællingen i spillet går ud på, at du har fået en biochip sat ind i hovedet. Noget går galt, og du skal finde en måde at overleve på ved at få fjernet biochippen fra dit hoved. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, og du trækkes ind i et spind af hemmeligheder, falske forhåbninger og voldelige situationer.

Vigtigt at vide om Cyberpunk 2077

  • Spiltype: Actionrollespil
  • Spilletid: 20-40 timer
  • Downloadstørrelse: Cirka 70 GB
  • System: PC, Xbox, Playstation
  • Varianter: Basisversion, Collectors Edition
  • Spilverden: Åben

Cyberpunk 2077 fungerer dårligt på ældre Xbox- och Playstation-konsoller

Cyberpunk 2077 fungerer bedst på pc og seneste generation af spillekonsoller, Xbox Series X og Playstation 5. Manglende optimeringer betyder, at Cyberpunk 2077 ikke kører særlig godt på Xbox One og Playstation 4-serien. Dette gælder i hvert fald indtil den seneste opdatering med version 1.0.6, der kom i december 2020.

Normalversionen

Collectors Edition

  • Cyberpunk 2077 indeholder masser af køretøjer. Alle med forskellige egenskaber, udseende, ydeevne og holdbarhed, før de bryder sammen. De mere eksklusive køretøjer skal du arbejde hårdt for at få fingrene i, og det er ikke så let at kapre biler som i Grand Theft Auto-serien.
  • Du kan vælge mellem tre forskellige baggrundshistorier, når du starter spillet - Nomad, Corpo og Streetkid. Hvad du vælger, påvirker både hvordan og hvor spillet starter, og hvilke dialogvalg du kan vælge imellem. De tre baggrundshistorier gør det værd at starte spillet igen for at få en helt ny version af begivenhederne.
  • Der er en række forskellige våbentyper i Cyberpunk 2077. Alle våben kan ændre sig: enten ved at installere software mods, der ændrer deres interne egenskaber, eller med fysiske mods såsom et nyt syn. Våbnene kommer i fire forskellige klasser, fra Uncommon til Legendary.
  • Du kan vælge at påtage dig historier og missioner Night City, lige som du ønsker. Der er de vigtigste missioner, side quests og individuelle aktiviteter. Du kan vælge præcis, hvordan du vil gribe det an, og faktisk tage den sidste del af spillet uden at udføre alle de vigtigste missioner.
  • Hacking er en stor del af, hvordan du kommer til at tilgå missioner i Cyberpunk 2077. Du kan bruge hacking til at komme ind i computere, slukke overvågningskameraer og komme igennem døre. Du kan også distrahere fjender eller endda dræbe dem ved at hacke.
  • Du kan ændre udseendet på din karakter, som du vil, helt ned til mindste detalje. Fra størrelsen af kindbenene til hårfarve og tøjvalg. Du kan også give din karakter forskellige implantater, der øger færdighederne på visse områder. Disse ændringer vil medføre, at andre karakterer i spillet reagerer på dig på forskellige måder.

Høje krav, hvis du ønsker at spille med strålingssporing og 4K

I skrivende stund fungerer Cyberpunk 2077 bedst, hvis du spiller på pc. Hardwarekravene er høje, og hvis du vil bruge strålingssporing, også kendt som raytracing, skal du have et kraftfuldt Geforce RTX-kort i 2000- eller 3000-serien fra Nvidia.

Du kan opnå den bedste billedkvalitet i 4K-opløsning og med raytracing og DLSS, en Intel Core i7-6700, 16GB RAM og RTX 3080-grafikkort. Og så kan du ikke regne med stabile 60 billeder i sekundet.

For strålingssporing og DLSS med en skærmopløsning på 1440p falder kravet til RTX 3070. Hvis du gør det med 1080p, kan du slippe afsted med en RTX 2060.

Cyberpunk 2077 er blevet kritiseret for dårlig optimering, ikke mindst på ældre spillekonsoller, hvor spillet i nogle tilfælde er næsten uspilleligt. Xbox One og Playstation 4 havde store problemer ved lanceringen med dårlig grafik og bugs, der gjorde det svært for spillerne.

Hvis du vil købe Cyberpunk 2077, anbefales det at spille mindst på Xbox One X eller Playstation 4 Pro.

Ingen optimering til Xbox Series X og Playstation 5

På spillekonsol får du får den bedste oplevelse på Xbox Series X og Playstation 5. De har den nødvendige ydeevne til at køre Cyberpunk 2077 på 60 billeder i sekundet.

Hvad de dog ikke har, er optimeringer, der gør, at Cyberpunk 2077 for alvor kan udnytte alle de forbedringer, som spillekonsoller af den nye generation har i forhold til de tidligere spillekonsoller.

CD Project Red bekræftede allerede i sommeren 2020, at Cyberpunk 2077 ikke vil få de korrekte optimeringer indtil 2021. Det betyder, at du kører den samme version af spillet på din Xbox Series X som din ven med Xbox One.

Den første større opdatering med optimeringer vil blive frigivet i januar og den anden opdatering i februar. CD Project Red gør det klart, at optimeringer ikke giver pc-kvalitet på de nye spillekonsoller, men snarere, at kvaliteten er lidt skarpere til bedre at matche, hvad du ville forvente på en Xbox Series X og Playstation 5.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]