Prisjagt

Månedens spil – World of Warcraft Shadowlands

Tag kampen op mod uhyrlige væsner hinsides de levendes verden i Shadowlands

Tekst:
Daniel Haaf

Udgivet:
1. december 2020

Blizzard Entertainment har udgivet sin nye udvidelse til World of Warcraft. Udvidelsen kaldes Shadowlands, og den tager os hinsides de levendes verden til et sted, der normalt er skjult for vores helte.

Efter Sylvanas Windrunner har krydset den usynlige barriere, der eksisterede mellem Azeroth og Shadowlands, er det heltenes opgave at komme forbi barrieren og møde de monstrøse skabninger, der findes der.

World of Warcraft: Shadowlands er en kæmpe ekspansion med store ændringer, der vil appellere til både nye og gamle spillere.

Blandt andet har Shadowlands et nyt system til, hvordan figurerne går op i niveau (også kaldet level), seks nye områder inden for Shadowlands og fire nye fraktioner, som du kan alliere dig med. Shadowlands introducerer også en ny ressource kaldet anima. Anima samler du i løbet af spillet og kan bruges i den fraktion, du har allieret dig med, for at opnå forskellige fordele.

Shadowlands har også flere nye, udfordrende såkaldte dungeons og raids. Disse er særlige områder af World of Warcraft, hvor du går sammen med andre spillere for at møde ekstra vanskelige skabninger og indsamle rustning, våben og andre magiske elementer, der gør din karakter stærkere. Efterhånden som din figur bliver stærkere, låser spillet op for nye, vanskeligere dungeons og raids med bedre ting at finde.

Hvor kan jeg købe World of Warcraft: Shadowlands

Spiltype: MMORPG

Spilletid: Endeløs

Downloadstørrelse: Cirka 100 GB

System: PC

Varianter: Base, Heroic Edition, Epic Edition

Sværhedsgrad: Så enkelt eller udfordrende, som du ønsker det skal være

Spilverden: Åben

Lanceringsdato: 23. november 2020

  • Torgast, Tower of the Damned er den første endeløse dungeon, der kan spilles, så længe du kan holde sig i live. Udseendet på fangehullet ændres med hvert replay med nye rum og udfordringer. Du kan spille Torgast om og om igen, så længe du ønsker og kan. Plus, du får en chance for at opnå spillets grusomste belønninger
  • Hvis du ikke har en figur på højt niveau, når du begynder at spille den nye udvidelse, skal du op på niveau 50, før shadowlands åbnes for dig. Mellem niveau 1 og 50 får du en ny, forbedret oplevelse med en introduktion til World of Warcraft og dets mangeårige historie. Vælg, hvor langt tilbage i tiden du vil gå.
  • Necrolord, Kyrian, Night Fae og Venthyr. Afhængig af hvilken fraktion du vælger at deltage i, og hvilken klasse du spiller, får du unikke missioner, transmogs, mounts og forskellige egenskaber. Hver fraktion har også unikke aktiviteter, der kan tilgås, når din karakter har nået senere dele af Shadowlands.
  • Anima-ressourcen er helt ny i Shadowlands og kan kun findes i de fire områder, som udvidelsen består af. Anima bruges til at gøre dit soulbind stærkere. Du kan kun indsamle en vis mængde anima hver dag, så glem den endeløse søgen efter ressourcen som med azerite.
  • Soulbinding er en ny funktion, som du får adgang til, når du vælger en fraktion i Shadowlands. Du vælger en karakter at binde din sjæl til, og så kan du få nye funktioner til at hjælpe dig i dine missioner og udforskning af udvidelsen.
  • Med Shadowlands er det muligt at ændre udseendet af dine figurer i langt højere grad end før. Der er nu flere øjenfarver, hudnuancer, udsmykninger og frisurer at vælge. Præcis hvad der er nyt, varierer lidt mellem de forskellige racer i World of Warcraft.

Forskellen mellem de forskellige udgaver

Der er tre digitale udgaver af World of Warcraft: Shadowlands. Den billigste basisudgave Base Edition omfatter kun udvidelsen. Hvis du vil have ekstra ting som en niveau 120 karakter, en flyvende mount og en unik mission, kan du vælge at investere i den lidt dyrere udgave Heroic Edition. Den dyreste og mest omfattende udgave hedder Epic Edition. Her får du alt det, der nævnes ovenfor, samt en unik våbeneffekt, 30 dages spilletid og et særligt kæledyr.

Computerkrav til afvikling af Shadowlands

Hvis du vil afspille Shadowlands, skal du bruge en computer, der kører Windows 7/macOS 10.21 eller nyere.

Din computer skal have mindst 4 GB RAM og have enten en Intel Core i5-3450- eller AMD FX 8300-processor. Dette kræver et grafikkort af typen Nvidia Geforce GTX 760/750M, AMD Radeon RX 560 eller Intel UHD Graphics 630.

Der er relativt lave minimumskrav med komponenter fra 2012 og 2013. På dette niveau er Shadowlands spilbar, men kvaliteten af grafikken reduceres meget, ligesom spiloplevelsen.

De anbefalede krav er betydeligt højere. For at få en bedre oplevelse skal computeren have 8 GB RAM hukommelse og en Intel Core i7- eller AMD Ryzen 7-processor. Grafikkortet bør være en GTX 1080, Radeon RX Vega 64 eller bedre.

Foto: EA

Nævneværdige spil lanceret i efteråret 2020

FIFA 21

EA Games har lanceret FIFA 21, som er spil nummer 37 i den populære fodboldserie. Hvis du ikke har spillet FIFA i et stykke tid, er tiden inde til at støve controlleren af og sætte den til opladning – der er masser af nyt i FIFA 21 til alle spillere.

Blandt disse nyheder er der et forbedret system til drible. Der er nu flere måder end nogensinde at komme forbi dine modstanderes defensive positioner. FIFA 21 har også et forbedret positionsspil, og karriere mode giver større dybde i kampe end tidligere muligt. Du får ganske enkelt bedre kontrol over spillets gang.

Fysikken i spillet er også kraftigt forbedret. Kollisioner er mere naturlige, og når flere spillere forsøger at nå bolden på samme tid, opstår der mindre kaos end før. Blandt de øvrige forbedringer i FIFA 21 er, at EA Games har optimeret, hvordan spillerne afleverer, blokerer og reagerer på forskellige situationer. Små ting, der giver en generelt bedre oplevelse.

Her finder du FIFA 21 til Xbox One / Series og Playstation 4.

Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla fører succesen med Origins og Odyssey videre. Du kan påtage dig rollen som Eivor, en norsk viking, der sammen med sin bror Sigurd tager til det angelsaksiske England med økser og bredsværd.

Som med forgængerne Origins og Odyssey får du en enorm, åben verden at udforske. Du kan holde dig til hovedmissionerne for at komme længere ind i historien, eller tage på masser af mindre missioner og få forskellige belønninger til din karakter.

Blandt nyhederne med Valhalla er muligheden for frit at vælge mellem en mandlig og kvindelig hovedperson, når du vil. Så du låser ikke dig selv i starten af spillet.

En anden af de mange nyskabelser er, at du i løbet af spillet bygger og opgraderer du en bosættelse, der fungerer som et centralt udgangspunkt for dine togter.

Her finder du Assassin's Creed Valhalla til PC, Xbox One / Series, Playstation 4 og Playstation 5.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected].