Prisjagt

7 stressfri spil til afslappende gaming denne sommer

Tekst:
Daniel Haaf

Slap af til sommer med vores syv tips til fantastiske spil, du kan hygge dig med, når det passer dig. Dyk ned i de mørkeste dybder, udforsk antikke ruiner og tag vandreturen over stegende hede ørkener. Spillene er lige gode så et par minutter som i timevis ad gangen.

Vi har prøvet at finde nogle af de meste gængse spillemaskiner i dag: Xbox, Playstation, PC, Android og iOS. Priserne starter i det små og går op til flere hundrede kroner.

Hvilket spil bliver din favorit denne sommer? Har du tips til andre, afslappende spil, hører vi gerne fra dig.

Læsetips

Firewatch

Firewatch kan spilles på et par timer. Her påtager du dig rollen som brandmand i år 1989 i Wyoming, USA. Oplev vidunderlig natur, interessante samtaler og spændende fortællinger, der fører dig gennem spillet. Firewatch er en såkaldt "walking simulator", hvor du bevæger dig rundt til fods for at opleve alt det, verden har at byde dig.

Firewatch er – til trods for den spændende trailer – ikke et tempofyldt spil. Du navigerer gennem verden med et kort, hvis indhold fyldes på i løbet af spillet. Det er ingen pile, der peger dig i en retning, du skal selv finde vejen frem. Her og der finder du kassettebånd med dialoger fra udvikleren, der fortæller dig om spillet.

Når du er færdig med fortællingen, kan du frit udforske alt det, som spillet har at byde på. Fra den tætbevoksede skov til grottestier og klippeafsatser med fantastiske udsigter.

Her kan du få Firewatch

Stardew Valley

Stardew Valley er en bondegårdssimulator med endeløse muligheder. Spillet starter, hvor du har arvet din bedstefars gamle og nedslidte gård ved siden af den billedskønne by Stardew Valley. Herfra kan du selv vælge, hvad du har lyst til at gøre med gården. Skab dit eget lille grønne paradis med træer og plantager, anskaf dyr som køer, grise og ænder, eller skab områdets største vingård – du vælger selv, hvilken vej du vil gå.

Stardew Valley bliver hverken mere eller mindre, end du selv vælger. Du kan interagere med indbyggerne i byen, hjælpe dem med små og store opgaver, eller nøjes med at fiske dagen lang. Tag det roligt og slap af, eller opbyg relationer og tag på opdagelse i dybe grotter for at finde værdifulde mineraler om dagen.

Spil alene, eller samarbejd med op til tre venner i samme verden.

Her kan du få Stardew Valley

Abzû

Abzû er en oplevelse ud over det sædvanlige. Svøm langt nede under havoverfladen, se hundredvis af fiskearter, skildpadder, hvaler og hajer i vandet. Det er ikke nødvendigt at gå til overfladen efter ilt, eller indsamle ressourcer eller på anden måde afbryde din opdagelsesrejse. Svøm frit overalt, og oplev livet under overfladen i farveeksplosionen Abzû.

Abzû handler om at opdage et nyt miljø uden større farer eller stressmomenter. Spillet indeholder en række gåder, som du kan løse, men de er ikke særligt svære og handler mere om at udvide oplevelsen frem for at være udfordrende. Musikken i spillet er skabt af samme komponist som til Journey, et spil, du kan læse mere om herunder.

Svøm med det største dyr på vores planet, udforsk ruiner fra faldne civilisationer, og nyd roen under overfladen.

Her kan du få Abzû

Journey

Journey er et spil. der udmærker sig ved et minimalistisk design og en unik spillestil. Målet i Journey er enkelt. Du bevæger dig gennem antik verden for at nå et højt og afsides bjerg i det fjerne. Der er ingen køretøjer til at hjælpe dig – i Journey må du gå, hoppe og svæve for lidt efter lidt at nå frem til din endelige destination.

Du kan spille alene eller sammen med en anden spiller. I kan ikke skrive eller tale sammen i Journey. I stedet bruges visuelle tegn til at fortælle, hvad du vil gøre. Spilletiden varierer, afhængigt af hvor meget du vil udforske Journey. Du kan fuldføre hovedhistorien på omkring to timer, hvis du vil, hvilket er omkring halvdelen af spilletiden som Firewatch.

Endelig kan vi citere Kevin VanOrd på GameSpot, som skriver følgende i sin anmeldelse: Journey er en sang uden ord, der sætter sin lid til sin fantastiske præsentation og befriende bevægelser for at vække dine sanser og røre dig dybt i hjertet.

Her kan du få Journey

RiME

RiME starter med, at du skylles i land på en ø efter en stor storm. Da du vågner, er du helt alene. Det eneste, du kan se, er ruiner, natur og forskellige dyr, der har bosat sig på øen.

Der er ingen mennesker, så langt øjet rækker, og dit mål er at komme igennem spillet og dets mange puslespil for at nå et højt tårn. Du er helt alene på din færd, undtagen en ræv, der en gang imellem hjælper dig undervejs.

RiME er et lineært spil og giver ikke stor mulighed for udskejelser i sin snævre verden. Selvom det er muligt at dø i løbet af spillet, påvirker dette ikke karakteren, og du bliver ikke sendt tilbage i spillet. Der er ingen grænseflade, der viser, hvor meget liv du har, og ingen point, der viser, hvor langt du er nået (XP).

Det eneste i RiME er dig og din stræben for at finde hjem igen.

Her kan du få RiME

Outer Wilds

Outer Wilds handler om at udforske afsides planeter og afsløre deres skjulte mysterier. I alt er der fem planeter at udforske, hver med sine mysterier og historier. Alle små fund, du gør undervejs, knyttes til et større mysterium, som du skal løse i løbet af spillet.

Som spillet skrider frem, ændres udseendet på planeterne, og de kan se anderledes ud, afhængigt af om du besøger dem tidligt eller sent i historien.

Outer Wilds er ikke et spil, hvor du er usårlig. Nærmere tværtimod – du kommer til at dø med jævne mellemrum, og når det sker, starter din oplevelse igen fra begyndelsen. Hvis du har set filmen En ny dag truer, har du en idé om konceptet. Udforsk planeterne, indsaml data og løs mysterierne, som lurer i skyggerne. Outer Wilds er ikke lige så afslappende som vores andre spil på listen, men det er et hyggeligt spil til dig, der godt kan lide indviklede puslespil og udforskning af rummet på en og samme gang.

Outer Wilds må ikke forveksles med The Outer Worlds, som er et helt andet, lignende spil.

Her kan du få Outer Wilds

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons er et Switch-eksklusivt spil, der handler om at skabe en tilværelse på en utopisk ø sammen med dens indbyggere. Skab din egen, idylliske bolig, og indret den og dine omgivelser efter din egen smag. Interager med indbyggerne på øen, besøg andre spilleres øer, og skab din egen virtuelle verden som du selv ønsker den.

Du kan spille, når og hvordan det passer dig. Eftersom Animal Crossing: New Horizons kun findes til Switch, kan du løbe rundt på din ø, uanset om du ligger på sofaen, sidder i toget eller ligger i hængekøjen.

Animal Crossing: New Horizons følger døgnrytmen og årstiderne og ved også, om du befinder dig på den nordlige eller sydlige dele af kloden. Du kommer ikke ud for nogen farer i Animal Crossing: New Horizons, i hvert fald ikke mere en nogle vrede hvepse.

Her kan du få Animal Crossing: New Horizons

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]