Sidste hotteste nyt om iPhone 12 – her er, hvad vi tror på til årets store efterårsevent

Fire mobiltelefoner med OLED-skærm, 5G og nyt design

Text:
Daniel Haaf

Efter lanceringen af Watch Series 6 og Watch SE venter mange spændt på, at Apple præsenterer de nye telefoner i iPhone 12-serien. Her har vi samlet nogle af de rygter og forhåbninger, der cirkulerer på internettet nu her inden lanceringen.

Læsetips

1. Apple frigiver fire modeller i iPhone 12-serien

De seneste tre år har Apple udgivet tre modeller om året i iPhone-serien. I år gør Apple muligvis op med denne trend og frigiver i stedet fire nye mobiltelefoner med tre forskellige skærmstørrelser. Deres navn er endnu uvist, men de seneste rygter taler om følgende navne og størrelser:

  • iPhone 12 (5,4")
  • iPhone 12 Max (6,1")
  • iPhone 12 Pro (6,1")
  • iPhone 12 Pro Max (6,7")

Modellen på entry-niveau, som er den billigste, er iPhone 12, efterfulgt af iPhone 12 Max, der kun er en anelse større variant. 

De store forandringer mærkes i iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Her kan du blandt andet forvente bedre kameraer, samme LiDAR-sensor og ProRes-skærm, som findes i iPad Pro. Telefonen, der adskiller sig lidt ekstra, er iPhone 12 Pro Max med den største skærm.

2. Alle modellerne bruger OLED-skærm

Endelig ser det ud til, at Apple tager skridtet væk fra LCD-teknikken i sine mobiltelefoner. Med iPhone 12-serien kan alle fire mobiltelefoner have OLED-skærme. Det betyder, at selv den billigste model er lysstærk, kontrasterende og har god farvegengivelse. Desuden kan OLED-skærme i nogle tilfælde være mindre energikrævende, hvilket øger batteritiden. Apple har længe stædigt holdt fast i LCD-skærme i de billigste modeller, men nu er det måske slut med det.

3. Pro-modellerne får 120 Hz-skærm

Nogle af iPhone 12-modellerne kan få ProMotion-understøttelse svarende til iPad Pro-modellerne. Det betyder, at skærmen kan skifte mellem 60 Hz og 120 Hz, afhængigt af hvad brugeren foretager sig. I mere krævende tilstande, der kræver hurtige billedopdateringer, f.eks. når du spiller, kan telefonen skifte til 120 Hz, så du får et mere jævnt og behageligt billede. Når du bruger telefonen til mindre hastighedskrævende ting, skifter den til 60 Hz for at spare på batteriet.

iPad Pro-serien var den første med 120 Hz-skærme fra Apple. Foto: schuchratsteven, Adobe Stock

4. Nyt design, der minder om iPhone 4 og iPhone 5

Med iPhone 12-serien går Apple muligvis væk fra den nuværende, afrundede skærm på kanterne. I stedet hævdes det, at de nye telefoner får skarpe kanter svarende til, hvordan iPhone 4 og iPhone 5 ser ud. Du kan også se nærmere på den nyere iPad Pro-serie for at få en fornemmelse af, hvordan iPhone 12-telefonerne kan se ud. Grunden til, at Apple tager et skridt tilbage i designet, bliver forhåbentlig forklaret til lanceringen af iPhone 12-serien.

5. LiDAR i Pro-modeller

Den store nyhed, da Apple lancerede 2020 iPad Pro modeller var, at de har LiDAR-sensor. Sensoren gør det muligt for tabletten bedre at forstå afstanden for at skabe dybde i billeder. Det gør det f.eks. nemmere at scanne genstande og skabe 3D-objekter af dem i en app. LiDar kan også bruges til AR-apps og spil, som Pokémon Go, og til opmåling af rum, når du planlægger dit nye hjem.

6. Første Apple-telefoner med 5G-understøttelse

Med iPhone 12-serien kan Apple udgive sine første mobiltelefoner med 5G-understøttelse. Det er uklart, om alle fire understøtter både sub-6 og mmWave. De seneste rygter går på, at kun iPhone 12 Pro Max understøtter mmWave og kun på tre udvalgte markeder.

Forskellen mellem sub-6 og mmWave

Lidt forenklet kan det siges, at det, der adskiller sub-6 og mmWave, er rækkevidde og maksimal båndbredde. Sub-6 bruger frekvenser under 6 GHz, hvilket giver en lang rækkevidde, og signalerne har nemt ved at trænge gennem forskellige materialer. Men samtidig er båndbredden forholdsvis lav.

Med mmWave får du i stedet ekstremt kort rækkevidde, fordi teknologien bruger frekvenser over 24 GHz, men du kan nå rigtig høje hastigheder. Eftersom mmWave kræver to ekstra antenner, er det ikke alle mobiltelefoner, der kan rumme dem.

Sådan kan iPhone 12-telefoner kan se ud ifølge gengivelser. Foto: Skærmbillede fra YouTube, EverythingApplePro

7. Mindre batterier end i sidste års modeller

Der går rygter om, at de fire nye modeller har overraskende lav batterikapacitet. Den mindste basismodel skal bruge et batteri på kun 2.222 mAh, mens den største model har 3.687 mAh.

  • A2471 - 2227 mAh
  • A2431 - 2775 mAh
  • A2479 - 2815 mAh
  • A2466 - 3687 mAh

Hvis vi sammenligner med iPhone 11, har denne model et batteri på hele 3.110 mAh. Søskendemodellerne iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har henholdsvis 3.046 mAh og 3.969 mAh.

En lav batterikapacitet betyder ikke nødvendigvis, at telefonen har en dårlig batteritid. Der er mange faktorer, der bestemmer, hvor længe du kan bruge din mobiltelefon. En energieffektiv processor, OLED-skærm og bedre software kan til en vis grad opveje et mindre batteri.

8. Hverken hovedtelefoner eller strømforsyning medfølger

Når du unboxer din nye iPhone 12, er der risiko for, at der hverken er hovedtelefoner eller strømforsyning i æsken. Et vedvarende rygte går på, at Apple udelukker disse med årets modeller. Hvis det er sandt, er det første gang, at Apple har gjort dette, eftersom alle modeller siden første lanceringen i 2007 har haft begge dele i æsken. 

Grunden til udelukkelsen kan man kun gisne om op til Apples store event. Der er snak om, at Apple både ønsker at reducere miljøpåvirkningen ved at gøre emballagen mindre og samtidig øge salget af AirPods-serien.

Lækket billede af, hvordan Apple AirTags kan se ud ovenfra. Foto: 9to5mac

Andre gadgets Apple kan præsentere sammen med iPhone 12-serien

AirTags

Apple AirTags er en såkaldt bluetooth-tracker, der gør det nemmere at finde tabte/mistede gadgets og enheder. Du sætter tagget i f.eks. din nøglering og kan derefter finde enheden ved hjælp af mobiltelefonen. Der har længe gået rygter om AirTags, og nu er der lækket billeder af designet. Så vidt vi ved, kan AirTags bruge bluetooth, wifi og ultra-wideband-teknologi til sporingspræcision på meget højt niveau.

AirPower

Apple AirPower er en opladningsmåtte til trådløs opladning af mobiltelefoner, smartwatches og trådløse hovedtelefoner. Det er et af de få produkter, der ikke er frigivet endnu, men som Apple faktisk har bekræftet eksisterer. I hvert fald på udviklingsstadiet. Apple har angiveligt svært ved at finde en standard for produktet, som opfylder virksomhedens interne krav. Derfor er AirPower ikke frigivet endnu, men måske kommer vi endelig til at se opladningsmåtten i efteråret 2020.

HomePod Mini

Apple HomePod kan få en mindre og billigere variant, der har mere fokus på stemmestyring med Siri end højttalerne. Det vides ikke, hvad den nye model kommer til at hedde, men der spekuleres i HomePod 2 og HomePod Mini som mulige navne. Når det kommer til funktioner, er der ikke mange rygter at gå efter. Apple har modtaget flere patenter relateret til FaceID og bevægelsesstyring til smarte højttalere, men det er stadig uklart, om det kommer med HomePod-modellen.

AirPods Studio

Apple AirPods Studio er over-ear-hovedtelefoner, der blev lækket via referencer i betaversionen af iOS 14. Skarpsynede udviklere bemærkede den hidtil ukendte hovedtelefonmodel, der på trods af sit navn altså ikke er en in-ear-model som tidligere AirPods-modeller. AirPods Studio forventes at have aktiv støjreduktion, sensorer, der registrerer, om hovedtelefonerne hænger omkring halsen, samt orienteringsdetektor. Der er altså ingen venstre eller højre side, eftersom AirPods Studio ved, hvilken retning hovedtelefonerne er placeret i.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]. Billederne på iPhone-telefonerne er skærmbilleder af videoer fra ConceptsiPhone og EverythingApplePro.