Indret din egen hjemmespa

Prisjagts bedste tips til at skabe den rigtige spa-oplevelse derhjemme

Tekst:
Åsa Sondén Cook

Vi har alle brug for lidt forkælelse i ny og næ. Måske har foråret været udfordrende med søvnløse nætter eller dage med børnene hjemme, som har gjort os trætte.

Du behøver ikke at investere i meget eller besøge en spa. Du kan nøjes med at bruge en time hjemme og på den måde opnå store resultater. Fordelen er, at det er billigere end en spa, og du kan bruge dine egne produkter flere gange. Her kommer Prisjagt med tips til enkle ting, du kan gøre hjemme, hvor du med de rette produkter og lidt fantasi, kan forvandle badeværelset til en hjemmespa.

Læsetips

Hvordan planlægger man en hjemmespa?

Start med at beslutte dig for, om du vil behandle hele kroppen eller blot ansigtet. Der findes typisk ikke "all-round"-produkter, men i stedet produkter med hvert deres formål. Nedenfor gennemgår vi de forskellige produkter, du har brug for til de forskellige behandlinger, og de resultater, du kan opnå.

Start med at finde et skønt og afslappende sted ved at tænde duftlys eller sætte duftpinde frem. Vælg en duft, du godt kan lide, og som fylder dig med indre ro, måske en med aromaterapi. Hvis du føler dig lidt dig nedtrykt, så prøv en duft med cedertræ eller sandeltræ for at genoprette balancen. Lavendel er godt for søvnen. Hvis du ikke bryder dig om duftlys, så prøv en spray eller sæt duftpinde frem. Åbn en meditationsapp eller tænd for musik, du godt kan lide og slapper af til. Dæmp belysningen, og sluk for mobilen.

Her finder du alle duftlys og duftpinde på Prisjagt.

 

Hvilke spabehandlinger kan jeg udføre hjemme?

Når du har skabt de rette rammer, er det blot at bestemme dig for, hvilke spabehandlinger du vil udføre. Hvis du rigeligt med tid, kan du give både ansigt og krop en frisk start. I det følgende kommer vi med tips til forskellige behandlinger, du kan vælge mellem, alt efter hvor meget tid du vil bruge.

Kropspeeling øger blodcirkulationen

En kropspeeling øger blodcirkulationen og stimulerer kollagenproduktionen, hvilket er med til at styrke din hud. Det øger også elasticiteten, så huden bliver strammere. Start med fødderne og fortsæt op i kroppen og glem ikke bagsiden af arme og ryg. Eftersom en kropspeeling fjerner døde hudceller, er det bedst at udføre behandlingen, før du hopper i badet eller under bruseren. Huden er mere følsom efter et opblødende bad.

Her finder du bodyscrub og kropspeeling på Prisjagt.

Boblebad til afslapning

Uanset om du kan lide bobler, æteriske olier eller badesalt, så er duften vigtigst. Hvis du gerne vil have en afslappende duft, der ikke er for tung, så vælg noget med ylang-ylang eller lavendel. Røgelse (Frankincense) eller kamille er gode til at give en bedre søvn, og et bad er generelt beroligende, sænker stresshormoner og stimulerer endorfiner. Epsom-baseret badesalt, som er rigt på magnesium, gør underværker for trætte muskler, mens et velduftende boblebad plejer og virker beroligende.

Har du ikke badekar? Smør dig ind i kropsolie, før du stiger ind i brusebadet, så dampen er med til at skabe den afslappende oplevelse og stemning, du går efter.

 Her finder du kropsolie og boblebad på Prisjagt.

 

Giv huden en ny start

Start med at rense ansigtet. En grundig ansigtsrens om ugen er en god måde at forny og opfriske huden på. Som med kroppen starter du med at rengøre huden med et mild ansigtsrenseprodukt eller en scrub/peeling for at fjerne døde hudceller. I dag kan man opnå rigtig gode resultater hjemme med forskellige produkter, som man tidligere kun kunne få i en salon. En velduftende cleansing balm-rengøring fjerner stress, olie og snavs, mens en blid scrub forbereder ansigtet på næste trin, ansigtsmasken.

De mest populære scrubs på Prisjagt:

 • The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30ml
 • NIP+FAB Exfoliate Glycolic Fix Scrub 75ml

De mest populære renseprodukter på Prisjagt:

 • Clarins One-Step Facial Cleanser 200ml
 • Dermalogica special cleansing gel 500ml

Forkæl ansigtet med en ansigtsmaske

Hvis din hud er tør, skal du vælge en maske, der er cremet og rig på fugtgivende ingredienser som shea butter, naturliga planteolier eller fugtmagneten hyaluronsyre. Hvis de mange timer inde har givet din hud et lidt gustent skær, kan du prøve en eksfolierende maske. Til tilstoppede porer er charcoal-sheet-masker løsningen. Der findes også sheet-masker og serum i ét, som f.eks. Garnier’s skinactive sheet masks, der også tilfører fugt.

De mest populære på Prisjagt netop nu:

 • Lancome Hydra Intense Hydrating Gel-Mask 100ml
 • Shiseido Waso Beauty Sleeping Mask 80ml

Fugt huden godt bagefter

Husk også at fugte huden godt efterfølgende. En udtørret hud kan give antræk til rosea, bumser eller eksem, så det er vigtigt at give huden den næring, den har brug for. Der findes masser af ansigts- og kropscremer med beroligende egenskaber, der giver næring og fugter. Hvis du er bekymret for tilsætningsstoffer og kemikalier, skal du vælge en økologisk creme. 

De mest populære ansigtscremer på Prisjagt netop nu:

 • Shiseido Bio-Performance Advanced Super Revitalizing Cream 50ml
 • Avene Cicalfate Repair Cream 100ml

De mest populære bodylotions på Prisjagt:

 • Biotherm Aqua Gelee Ultra Fresh Body Replenisher Body Gel 200ml
 • Nivea Olive Body Lotion For Dry Skin 400ml

Pas godt på dine fødder

Sommeren er lig med sandaler, så måske var det en idé at give fødderne lidt kærlig pleje også. For at forhindre hård hud og revner, kan du prøve et fodbad, der blødgør huden på fødderne, og derefter bruge en fodfil til at fjerne den døde hud. Det rækker med en balje med vand, hvor du tilsætter et velduftende fodsalt, der gør underværker for hælrevner. Hvis du også vil tilsætte olie, kan du prøve med tea tree eller eukalyptus, som begge er bakterie- og svampedræbende. Brug også gerne en pimpsten, en type af fodfil, som fjerner døde hudceller og passer perfekt til fodbadet. Sæt dig med Netflix eller dit yndlingsprogram, og hvil fødderne for en stund.

Gør noget godt for håret

Særligt om sommeren kan håret tage skade fra sol, saltvand og luftforandring. Vil du gå all in på spabehandlingen hjemme, skal du pakke håret ind i en genfugtende hårkur, som kan virke, mens du sidder ned fødderne i det skønne fodbad. Masser masken ind i håret, og lad den sidde den ønskede tid. En hårkur genfugter håret og giver det glans og farve igen. En ægte redningsmand i nøden, hvis den anvendes 1-2 gange om ugen.

De mest populære hårkure på Prisjagt netop nu:

 • Olaplex no 3 hair perfector
 • Lernberger Stafsing Leave In Treatment BB Cream 150ml

Glem ikke dine hænder

Afslut din hjemmespa med at smøre hænderne ind med en håndcreme, og giv hænderne en omgang let massage. Hvis du vasker meget op i hånden, arbejder meget i haven eller opholder dig meget ude i koldt vejr, bliver hænderne ofte vældig tørre. Du får det bedste resultat ved at smøre hænderne ind i creme, før du går i seng, og her kan du med fordel vælge en creme med shea butter, som både reparerer og styrker.

De mest populære håndcremer på Prisjagt netop nu:

 • O’Keeffe’s working hands hand cream
 • Clarins treatment hand & nail cream

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Åsa Cook kan kontaktes på [email protected]