Her er den nye iPhone SE

Den nye iPhone SE - efterfølgeren til iPhone 8 med en meget bedre ydeevne og en lavere lanceringspris - på gaden den 24. april.

Tekst:
Daniel Haaf

Apple har nu endelig lanceret den nye og længe ventede iPhone SE. Den nye mobiltelefon skal ikke forveksles med modellen fra 2016 med samme navn, men er i stedet en efterfølger til iPhone 8.

Designet på den nye iPhone SE ligner til forveksling iPhone 8 med sin skal af aluminium og en bagside af glas. Skærmen er en 4,7 tommer TrueTone LCD-skærm med samme opløsning som iPhone 8.

Nederst på telefonen finder du er en fysisk hjemknap med Touch ID, og øverst sidder der et enkelt frontkamera på 7 megapixel. Bagsiden har et enkelt kamera på 12 megapixel samt en flash. Det er dog værd at bemærke, at iPhone SE mangler det TrueDepth-kamera, der er nødvendigt i forhold til Face ID.

Læsetips

Bild: Apple

Samme processor som i iPhone 11

Hvis Apple har været sparsom i forhold til det udvendige design, så kan man definitivt ikke sige det samme om indersiden. Under skærmen findes den samme hurtige Apple A13 Bionic-processor som i iPhone 11. Lagringskapaciteten er på 64GB, 128GB og 256GB.

iPhone SE bruger, ligesom tidligere telefoner fra Apple, en Lightning-port til opladning og tilslutning til en computer. Med en 18 watts hurtigoplader kan du oplade telefonens batteri med 50 procent på kun 30 minutter. Du kan også bruge trådløse opladere, der er Qi-kompatible.

Takket være IP67 klassificering har iPhone SE en vis beskyttelse mod støv og fugt, og kan ifølge Apple tåle at blive nedsænket til maks. en meters dybde i op til 30 minutter.

Batteriets levetid siges ifølge Apple at række til højst 13 timers videovisning eller 40 timers musikafspilning.

Her kan du prisovervåge den nye iPhone SE

Bild: Apple

iPhone SE kan bruge samme cover som iPhone 7 og 8

Den nye iPhone SE har samme dimensioner som iPhone 7 og 8. Det betyder, at den nye telefon kan bruge både samme cover og skærmbeskyttelse som de ældre modeller. Har du allerede har en iPhone 7 eller 8 derhjemme, og ønsker at bruge dit yndlingscover til den nye telefon, så fungerer det helt fint i forhold til iPhone SE. Og glem ikke at covere og skærmbeskyttelse til ældre telefoner ofte kan købes meget billigere end til de splinternye telefoner – så her findes der en mulighed for at spare nogle penge.

iPhone SE mangler Apple U1-chippen, som findes i iPhone 11

Apple U1-chippen, der blev introduceret med iPhone 11, findes ikke i den nye iPhone SE. U1-chippen kan beskrives som en ultra-lokal GPS til rummet og kan bruges til at identificere andre U1-kompatible gadgets og lokalisere dem med høj præcision. Et omtalt produkt der forventes at bruge U1-chippen er AirTags, en bluetooth-tracker der i følge rygterne lanceres i løbet af 2020.

iPhone SE understøtter Express Cards, NFC & WiFi 6

Apple har ikke sparet på tilslutningerne til iPhone SE. Den nye model understøtter WiFi 6 til hurtigt trådløst netværk, har NFC til Apple Pay og Bluetooth 5.0. Den understøtter desuden Express Cards, som er en kontaktløs betalingsteknologi. Med Express Card kan du foretage betalinger helt uden at åbne en app eller aktivere skærmen først. Du kan endda foretage betalinger i op til fem timer efter, at telefonens batteri er løbet tør.

iPhone SE har nye og forbedrede Smart HDR

Med den nyeste Apple A13 Bionic-processor får iPhone SE flere nye kamerafunktioner, som iPhone 8 ikke har. Blandt andet nye og forbedrede Smart HDR der blev introduceret med iPhone 11-serien. Med Smart HDR kan kameraet identificere forskellige objekter og ved hjælp af smarte algoritmer finde ud af, hvordan de bedst kan eksponeres. Takket være A13 Bionic har iPhone SE desuden fået en portrætindstilling - noget som også iPhone 8 Plus har i kraft af sin ekstra telelinse.

  • Understøtter WiFi 6 og 4G - men ikke 5G
  • Dual-SIM med e-SIM support
  • Trådløs opladning med Qi-oplader
  • Fysisk hjemknap med Touch ID
  • Lagringskapacitet på 64GB, 128GB og 256GB
  • Fås i farverne sort, hvid og Product (RED)-rød
  • Lanceres med iOS 13
  • iPhone SE koster fra 3.699 DKK
Bild: Apple

iPhone 8 og iPhone 8 Plus udgår af sortimentet

Apple har meddelt, at de to telefoner iPhone 8 og iPhone 8 Plus udgår af sortimentet, og da den nye iPhone SE stort set er en forbedret iPhone 8, så er det måske ikke særlig overraskende.

Det er dog værd at nævne, at der i skrivende stund ikke findes nogen iPhone SE Plus. Det vil sige, at Apple ikke har en efterfølger til iPhone 8 Plus, der er en mobiltelefon med en lidt større skærm på 5,5 tommer.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]