10 gode ting at vide om Apple Watch Series 6

Måler iltmætning i blodet og har watchOS 7 med i æsken

Tekst:
Daniel Haaf

Apple har præsenteret sin nye generation Watch-model. Her er tale om sjette model i serien med en lang række forbedringer. Lad dig ikke narre af, at designet er identisk med forrige års Watch Series 5 – der gemmer sig masser af nyheder under den store skærm. I det følgende gennemgår vi nogle af de større og mere interessante forbedringer sammenlignet med tidligere modeller.

Læsetips

1. Watch Series 6 har en ny og mere kraftfuld processor

Apple S6 er den seneste og mest kraftfulde processor, som Apple har indbygget i et smartwatch. Den har 20 procent mere kraft end S5-processoren, der sidder i sidste års Watch Series 5-model. Processoren er baseret på det samme A13-kredsløb, der findes i iPhone 11-serien, dog med en lang række justeringer, så den passer ind i dit nye smartwatch.

2. Skærm med mere lys

Forud for lanceringen af Watch Series 6, gik der rygter om, at skærmen ville gå fra OLED til micro-LED. Nu ved vi, at rygtet ikke var sandt, men det betyder ikke, at skærmen ikke er forbedret. Den del af skærmen, der altid er tændt, er blevet hele 2,5 gange mere lysstærk end på Watch Series 5. Det gør det nemmere at se, hvad der vises på skærmen, i f.eks. skarpt sollys.

3. Samme batteritid som Watch Series 5

Selvom Watch Series 6 har en bedre ydeevne og en lysere skærm, er batteriets levetid ikke blevet påvirket. Du kan bruge dit smartwatch i op til 18 timer ved normal brug. Batteriet oplades fra nul til 100 procent på bare 90 minutter.

Watch Series 6 måler iltmætningen i blodet på kun 15 sekunder. Foto: Apples

4. Der medfølger ingen strømadapter

Apple har ikke længere en strømadapter med i æsken til Watch Series 6 og Watch SE. Det skyldes, at Apple gerne vil mindske sin miljøpåvirkning. Der medfølger stadig ladekabel, som du kan bruge i for eksempel din computer eller en strømadapter, du allerede har i dag.

5. Watch Serie 6 kan måle iltmætningen i blodet

Watch Series 6 har en ny sensor, der kan måle iltmætningen i blodet. Det tager kun 15 sekunder for sensoren at foretage målingen, og resultatet kan ses i den nye Oxygen Level-app. Den nye funktion og appen supplerer funktionen til at tage EKG, som blev introduceret med sidste års Watch Series 5.

Det er derfor, det er godt at holde styr på iltmætningen i dit blod

En iltmætning i blodet under 90 procent betragtes som lav og kaldes hypoxæmi. Når iltmætningen falder så lavt, kan det skyldes flere ting. Hypoxæmi kan forekomme på grund af for eksempel astma, søvnapnø, blodmangel og KOL. En normal iltmætning ligger mellem 95 procent og 100 procent. 

6. Frigives med watchOS 7

Watch Series 6 frigives med watchOS 7. I det øjeblik du tager dit smartwatch på, har du alt, hvad den nye version tilbyder, klar til brug. Hvis du har en ældre Watch-model af Watch Series 3 eller nyere, får uret watchOS 7 med en opdatering. Den nye version frigives den 16. september og er, som altid, en gratis opdatering.

7. Første Watch-model, der frigives som Product (RED)

Indtil i dag har kun iPhones været tilgængelige i den eksklusive, røde farve, der kendetegner Apples Produkt (RED)-serie. En serie, hvor dele af indtægterne går ubeskåret til forskning i HIV/AIDS. Ud over rød, fås Watch Series 6 også i farverne grå, sølv, guld og blå.

8. Kan købes med det nye Solo Loop-armbånd

Til Apples event blev der ikke kun præsenteret to nye smartwatches, men også en række nye armbånd til Watch-serien. Det første, der blev præsenteret, var Solo Loop. Et armbånd, der er fremstillet i et fast stykke silikone, og som ikke på nogen måde kan justeres. Du vælger en størrelse, der matcher dit håndled, og derefter strækker materialet sig, når armbåndet bruges. Og selvfølgelig kan du få Watch Series 6 med Solo Loop.

Solo Loop-armbåndet kan ikke justeres. Foto: Apple

9. Watch Series 6 har indbygget højdemåler, der altid er aktiv

En ny sensor i Watch Series 6 er en højdemåler, der altid er aktiv. Den kan vise højdeændringer i realtid, og Apple siger, at den måler præcist helt ned til ca. 30 centimeter. En højdemåler kan kombineres med GPS og gør det nemmere at finde netop din placering. Højdemåleren føjer også en ekstra dimension til dine måldata, når du registrerer f.eks. dine løbeture.

10. Bruger samme Apple U1-kredsløb som iPhone 11-serien

En detalje, der kun kort er blevet nævnt om Watch Series 6, er, at smartwatchet har samme U1-kredsløb som telefonerne i iPhone 11-serien. Det er et kredsløb, der bruger radiobølger til at finde og kommunikere med andre enheder, der bruger det samme U1-kredsløb. Der findes et hav af anvendelsesområder til dette, f.eks. lokalisering med ekstrem høj præcision.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]