Prisjagt
Reklame
StartsideTemaerBlack Friday

Black Friday 2024

Under Black Week samler vi tilbud, som vi vurderer som ekstra gode lige nu. Vi følger prisudviklingen i tre måneder og sammenligner den med produktets nuværende pris. Hvis prisen er lavere end forventet, tilføjer vi tilbuddet til denne liste. Vi håber, du finder præcis det, du har brug for!

Om Black Friday

iStock.com / danielvfung

Black Friday 2023

Black Friday 2023 falder den 24. november og efterfølges af Cyber Monday den følgende mandag. Det er årets største udsalgsdag med blandt andet statistisk store prisnedsættelser på blandt andet tv, mobiltelefoner, spil og hovedtelefoner. 

Black Friday 2023 – de 9 bedste tips

Lad dig ikke narre til spontane køb til Black Friday. Planlæg dine indkøb i god tid, så du er optimalt informeret og kan gå efter de bedste tilbud og undgå de dårlige. Her kommer vores ni bedste tips til, hvordan du køber smartere på Black Friday.

 1. Sammenlign priser i flere butikker
 2. Se, om du får en god kampagnepris ved hjælp af prishistorikken
 3. Overvåg priser, og få meddelelser om prisnedsættelser
 4. Planlæg dine køb ved at følge Prisjagt
 5. Tjek, om butikker har rabatkoder, der sænker prisen mere
 6. Glem ikke at kontrollere, om butikkerne tilbyder gratis forsendelse og returnering
 7. Hold øje med lokkende varer, der hurtigt er udsolgt i butikkerne
 8. Tjek alderen på kampagneprodukter, så du ikke ender med gamle modeller
 9. Husk også at tjekke prisgarantier 

Alle vores tips kan også findes i vores letlæselige guider Sådan bliver du klogere på Black Friday og Køb ikke hvad som helst – det kan godt betale sig at sammenligne.

Hvornår er det Black Friday 2023?

Black Friday 2023 falder den 24. november, og herefter følger Cyber Monday den 27. november. Black Friday falder altid på fredagen efter den fjerde torsdag i november, så det er jo dejlig nemt at holde styr på datoen, hvis du nu skulle være i tvivl.

 • Black Friday 2023 er fredag den 24. november
 • Black Friday 2024 er fredag den 29. november
 • Black Friday 2025 er fredag den 28. november

Black Week 2023 – gå ikke glip af alle guldkornene hele ugen

Black Friday falder på 24. november, men mange butikker starter allerede med at frigive deres kampagner mandag i samme uge. Kampagnen hedder Black Week, og løber den fra 20. november til 26. november. Højdepunktet er Black Friday om fredagen, men glem ikke at se alle de interessante ting i god tid før Black Week, så du ikke går glip af nogen gode tilbud.

Foto: iStock / ipopba
iStock.com / ipopba

Hvad er Black Friday?

Der er flere forskellige bud på, hvor navnet Black Friday stammer fra. Den teori som Wikipedia læner sig op ad fortæller, at Black Friday havde sin oprindelse i både New York og Philadelphia for mere end 50 år siden. Men for lige at få styr på hvorfor og hvordan, vi er nødt til at starte med en helt anden højtid.

Thanksgiving - det er nemlig denne anden højtid, som er forudsætningen for Black Friday. Thanksgiving bliver altid fejret den fjerde torsdag i november – og da højtiden falder en torsdag går fredagen per automatik hen og bliver en typisk fridag, fordi den ligger mellem en helligdag og weekenden. Det betyder at en masse amerikanere har fri og desuden klar til at give sig i kast med årets første julegaveindkøb.

1969 var året, da Black Friday for første gang blev nævnt i medierne. Både i New York og Philadelphia strømmede folk som sædvanlig ud på gaderne på deres fridag ivrige efter at forbrænde kalorier efter kalkunmiddagen og købe julegaver. mylderet af mennesker lige dette år – eller om det nu var udstødningen fra deres biler – gjorde at dagen fik navnet "Black Friday".

Andre igen hævder, at navnet egentlig refererer til butikkernes regnskaber – netop fordi juleshoppingen starter i USA på denne dag – og fordi butikkernes røde minus-tal forvandles til sorte plus-tal netop på grund af udsalget.

Uanset hvilken historie der er sand, så er Black Friday i dag den største shopping-dag på hele året i USA. Og viljen til at gøre de absolut bedste deals er stor. Butikkerne plejer normalt at åbne ved midnat. Allerede på dette tidspunkt er køerne ufattelig lange og diskussionerne mange, og det er da heller ikke ualmindeligt, at folk kommer til skade under omstændighederne. I en Walmart-butik lige uden for New York i 2008, var der en butiksekspedient der omkom, efter en horde af udsalgsjægere forcerede indgangsdørene.

I Danmark forløber alting mere stille og roligt. Men Black Friday vokser stødt hvert år i takt med at flere og flere butikker og forbrugerne får øjnene op for udsalget og muligheden for at gøre en god deal. Det er meget almindeligt at butikkerne begynder deres udsalg allerede ved midnat, og mange butikker præsenterer nye tilbud hver time hele døgnet.

Black Week, Black Weekend og Cyber Monday

Der findes butikker, som ikke lader sig nøjes med én udsalgsdag. Mange sænker deres priser hele weekenden – som desuden kaldes Black Weekend. Andre igen vælger at sænker deres priser hele ugen og kalder det derfor Black Week, og sidst men ikke mindst så afløses hele denne udsalgsperiode af Cyber Monday.

For mange butikker er Black Friday gået hen og blevet en virkelig vigtig udsalgsperiode med store muligheder for at sælge mere end normalt. Derfor er det måske ikke så overraskende, at mange butikker forsøger at forlænge perioden på forskellige måder.

En af de mest almindeligt måder er at tilbyde udsalg hele weekenden og kalde det Black Weekend. En anden, men lidt mere sjælden måde, er at starte udsalget endnu tidligere og præsentere tilbud i løbet af hele ugen – og derfor kalde det Black Week.

Et stort antal online-butikker har også taget fænomenet Cyber Monday til sig. Denne dag indtræffer mandagen efter Black Friday og var fra begyndelsen en slags markedsføringsarrangement startet af en gruppe amerikanske online-butikker. Dagen blev lanceret i USA i år 2005 som en kampagne, der skulle få folk til at shoppe på internettet. Markedsføringskampagnen gav hurtigt resultat og allerede det efterfølgende år, støttede et stort antal online-butikker op omkring Cyber Monday.

Cyber Monday er ligesom Black Friday vokset i omfang de seneste år. Den er dog stadig en smule mere anonym og tilbuddene er ikke ligeså mange, men de butikker der lovpriser fænomenet, har ofte endnu bedre rabatter end dem du finder på Black Friday.

Hvis du er interesseret i Cyber Monday så har vi en separat side, hvor vi samler alle de tilbud, som vi kan finde.

* Data fra Prisjagt Peak Index (PX), et værktøj udviklet af Prisjagt. Peak Index rapporterer om prisændringer (%) på udsalgsdage sammenlignet med 14 dage forinden (normal dag). Udvalgte til Black Friday 2020 var i alt 445.505 produkter. Varer, der har vække interesse, (klik) fra forbrugere i perioden vægtes højere end ikke populære varer, ud over når en specifik produkt-kategori ikke har genereret tilstrækkelig stor interesse (klik).

Aktuelle kampagner

Dagens Deals

Find de bedst mulige deals lige nu

Gå til kampagne