Samsung har lanceret Galaxy S21-serien

Tre nye mobiltelefoner, Galaxy Buds Pro og bluetooth-trackeren Galaxy SmartTag  

Tekst:
Daniel Haaf

Udgivet:
19. januar 2021

Samsung har præsenteret virksomhedens nye mobiltelefoner i Galaxy S21-serien. Det drejer sig om tre modeller – Galaxy S21, S21 Plus og S21 Ultra – med skærmstørrelser fra 6,2 tommer og op til fire kameraer bagpå.

Samsung viste ved samme lejlighed flere andre produkter, der udgives i starten af 2021. Der er blandt andet tale om bluetooth-trackeren Galaxy SmartTag, som er en direkte konkurrent til Tiles-serien, samt hovedtelefonerne Galaxy Buds Pro.

I denne artikel har vi samlet de vigtigste oplysninger om Samsungs nye mobiltelefoner og andre gadgets fra arrangementet.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S21 og S21 Plus

Samsung afslørede tre nye mobiltelefoner til sin digitale event. De to mindre, billigere varianter – Galaxy S21 og S21 Plus – er de mere prisvenlige modeller, mens Galaxy S21 Ultra er den mest avancerede flagskibsmodel.

Galaxy S21 og S21 Plus ser næsten ens ud. De største forskelle er skærmstørrelsen og batterikapaciteten. Galaxy S21 er den mindste model med en 6,2"-skærm, mens S21 Plus har en skærmstørrelse på 6,7 tommer. Skærmopløsningen er den samme i begge telefoner, og er faktisk mindre end sidste års modeller. Den er nu 2400 x 1080 pixel frem for 3200 x 1440 pixel.

Kanterne omkring skærmen er ændret og har fået en skarpere form med mindre afrunding end tidligere. Bagsiden af Galaxy S21 er lavet af plast, mens S21 Plus har en bagside af aluminium. Under skærmen finder vi batterier med en kapacitet på 4.000 mAh og 4.800 mAh til hhv. Galaxy S21 og S21 Plus. Der er også en 8 GB RAM-hukommelse og systemkredsløb Exynos 2100 eller Snapdragon 888, afhængig af hvor i verden man køber sin Galaxy-telefon.

Fronten er forsynet med et enkelt kamera med 10 megapixel. Bagsiden har tre kameraer. Her får du et 12-megapixel vidvinkelkamera, 12 megapixel ultravidvinkel og hovedkameraet er en telelinse med 64 megapixel. Begge mobiltelefoner kan optage video i 8K-opløsning.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra er den største og dyreste model i serien. Her finder vi den bedste kameraopsætning, den største skærm og den højeste batterikapacitet.

Skærmstørrelsen er på hele 6,8 tommer, og opløsningen er steget til 3200 x 1440 pixel. Skærmens opdateringshastighed er helt op til hurtige 120 Hz. Under skærmen sidder et batteri med 5.000 mAh kapacitet, 12 GB RAM og op til 512 GB lagerplads. Systemkredsløbet er Snapdragon 888 fra Qualcomm.

Galaxy S21 Ultra er Samsungs første mobiltelefon uden for Galaxy Note-serien, der understøtter den aktive pen S Pen. Pennen er ikke inkluderet, når du køber en Galaxy S21 Ultra, medmindre du lægger et par hundrede kroner til prisen. Samsung S Pen kan købes med etui, der beskytter både S Pen og mobiltelefonen.

Ligesom søskendemodellerne har Ultra-modellen et 40 megapixel-frontkamera. På bagsiden sidder et 108 megapixel-kamera, et 12 megapixel-ultrawide-kamera og ikke mindre end to 10 megapixel-telekameraer. Det, der adskiller telekameraerne, er zoom-niveauet. Det ene har 3x og det andet 10x. 

  • Samsung har fravalgt understøttelse af microSD-kort i alle nye mobiltelefoner. Det betyder, at den maksimale lagerstørrelse er 256 GB til Galaxy S21 og S21 Plus og 512 GB med S21 Ultra.
  • Kun S21 Plus og S21 Ultra understøtter ultrabredbånd. Hvis du vil bruge Galaxy SmartTag+, skal du vælge en af disse modeller. Derimod fungerer Galaxy SmartTag med alle tre modeller.
  • Alle skærmene i Galaxy S21-serien har adaptive skærmopdateringshastigheder på op til 120 Hz. Den bedste er S21 Ultra, der kan håndtere fra 10 Hz. De to mindre modeller kan kun håndtere fra 48 Hz og op.
  • Der medfølger ikke strømforsyning, når du køber nogen af de nye mobiltelefoner. Som med Apple iPhone 12-serien skal du købe en separat adapter eller bruge en, du allerede har liggende derhjemme.
Foto: Samsung

S Pen och S Pen Pro

Samsung frigiver to nye aktive penne – S Pen og S Pen Pro. De er fremstillet i samarbejde med Wacom og bygger på forbedret teknologi, der får dem til at arbejde optimalt med den nye S21 Ultra.

Med en pen er det f.eks. lettere at tage screenshots, tage noter på billeder, styre mobiltelefonen med bevægelser og underskrive dokumenter.

Det, der adskiller den nye S Pen og S Pen Pro er, at sidstnævnte understøtter bluetooth. Det betyder, at den fungerer med bevægelseskontrol, og du får f.eks. meddelelser på din telefon, hvis du ved et uheld glemmer den på skrivebordet, når du forlader kontoret.

S Pen og S Pen Pro kan bruges sammen med Galaxy S21 Ultra, Note 10/20 og Galaxy Tab S6/S7. Korrekt funktion af penne kræver One UI 3.1-software eller nyere.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Buds Pro

Galaxy Buds Pro er de nyeste og ifølge Samsung de mest vellydende in-ear-hovedtelefoner til dato i Buds-serien. Hovedtelefonerne har aktiv støjreduktion og slutter helt tæt til øret, så de holder så meget af lyden som muligt ude.

Der er også en såkaldt "ambient sound mode", som i stedet forstærker lyden fra omgivelserne. Når du begynder at tale, aktiveres tilstanden automatisk, så du ikke drukner din egen stemme med f.eks. musik i ørerne.

Samsung Galaxy Buds Pro har tre mikrofoner i hver øreenhed. De bruges både til at fange din stemme under opkald og til at analysere omgivelserne, selv vinden, så støjreduktionen er optimal.

Blandt andre spændende detaljer er understøttelse af surroundsound med "Dolby Head Tracking"-teknologi, der registrerer dine hovedbevægelser og automatisk ændrer lydbilledet for dig. Og ligesom AirPods-serien til iPhone kan Galaxy Buds Pro automatisk skifte mellem dine Samsung-gadgets.

Vi får op til 20 timers batteritid, vejrbestandigt design (IPX7) og tre farver – sort, sølv og lilla – at vælge mellem.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SmartTag – hjælper dig med at finde dine tabte gadgets

Samsung Galaxy SmartTag er en såkaldt bluetooth-tracker, som du fastgør på dine vigtigste gadgets. F.eks. nøgler, tegnebog eller taske. Du kan derefter finde dem ved hjælp af din mobiltelefon, når bluetooth-trackeren er inden for rækkevidde.

Når der findes et Galaxy SmartTag, vises en omtrentlig position på et kort. Placeringen sker ved hjælp af bluetooth-forbindelsens signalstyrke. 

Der gik længe rygter om, at Galaxy SmartTag ville bruge "ultra-wideband", som Apple AirTags forventes at gøre, men det var ikke tilfældet. I stedet er bluetooth-enheden helt afhængig af bluetooth low energy, der skal tilsluttes og findes af en mobiltelefon. Samsung siger dog, at en ekstra avanceret UWD-variant kaldet Tag+ vil komme senere i 2021.

Galaxy SmartTag virker kun med Samsungs egne mobiltelefoner. Hvis du har en Android-telefon fra en anden producent, eller måske en iPhone, virker Galaxy SmartTag ikke. Hvis det er tilfældet, kan du f.eks. bruge Tile-serien, som tilbyder lignende funktionalitet.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]