Prisjagt

Månedens spil - vores favoritter 2023

Her er vores liste over de mest ventede spil i år.

De hotteste spil, der udgives i første halvdel af 2023

Dead Space Remake

Udgives den 27. januar.

Dead Space Remake er en længe ventet omarbejdning af det originale spil fra 2008. Du spiller som Isaac Clarke, en ingeniør, der kastes ind i en verden af skræmmende monstre, vanvid og pulserende situationer, hvor alt vil dræbe ham.

Spillet starter med, at du og dine venner svarer på en nødsituation fra rumskibet USG Ishimura. Når I ankommer, er skibet tilsyneladende tomt for mennesker, men lad dig ikke narre af stilheden. Skibet er ikke så tomt, som man skulle tro, og før I ved af det, forvandles stilheden til skræk og fortvivlelse.

Dead Space Remake er blevet redesignet helt fra bunden med bedre grafik og animationer. Historien er stort set den samme som tidligere, men med små justeringer, der gør den bedre passer ind med de to efterfølgende spil. Spillet er tilgængeligt på Xbox, Playstation og PC.

Forspoken

Udgives den 24. januar.

Forspoken er et spændende eventyr, der tager dig til det magiske land Athia. Her kan du opleve en stor og åben spilverden med mytologiske væsener og fantastiske steder at opdage. Men du skal være på vagt, mens du løber, springer og svinger dig i bedste parkour-stil – magisk korruption har forvandlet mennesker og dyr til vilde monstre.

Du har fire store områder at udforske, hver med sin egen onde hersker, som du skal besejre for at stoppe korruptionen fra at ødelægge hele verdenen. Du har hjælp fra en magisk armring, der giver dig overnaturlige kræfter. Og tro os, magiske kræfter er gode at have, når ondskaben står for døren og banker.

Forspoken kan opleves på Playstation og PC.

Hogwarts Legacy

Udgives den 10. februar.

Hogwarts Legacy kan være det mest eftertragtede spil i 2023. Tag del i Harry Potters magiske verden med alt, hvad det indebærer. Magi, trolddom, dueller med tryllestave og selvfølgelig en mørk fare, som du skal bekæmpe. Det er jo trods alt Hogwarts, du befinder dig på, hvad ville et slot fyldt med magikere være, hvis der ikke var rædsler at kæmpe mod?

Ja, du kan bruge trylleformularen Avada Kedavra, når du kæmper mod de urgamle væsener, der vil dig og dine magikervenner ondt. Nej, sporten Quidditch er ikke med fra starten, så du kan glemme at susse rundt blandt skyerne på jagt efter den gyldne snitch.

Hogwarts Legacy udgives til Playstation, Xbox, Switch og PC.

Atomic Heart

Udgives den 21. februar.

Dette spil er så vanvittigt på alle måder, at vi knap nok ved, hvordan vi skal forklare, hvad Atomic Heart handler om. I Atomic Heart har maskinerne gjort oprør mod menneskeheden og truer med at ødelægge hele verdenen, hvis de får lov til at hærge frit.

Du spiller som KGB-agent og major Nechaev. En nedbrudt person med en mentalt tilstand i fuldstændigt forfald, der med alle midler skal stoppe maskinerne, før de formår at forlade testområdet, hvor de befinder sig.

Det hele udspiller sig i en alternativ 1950'ere i en forfalden utopi langt inde i Sovjetunionens kerne. Kæmp dig gennem forskningsstationer og andre skræmmende områder for at forstå hemmelighederne, der risikerer at ødelægge hele verdenen.

Atomic Heart kan købes til PC, Playstation og Xbox.

Sons of the Forest

Udgives den 23. februar.

Efterfølgeren til overlevelsesspillet The Forest er længe ventet, og efter flere forsinkelser er det endelig tid til at tage ud i skoven igen. Udforsk hemmelige og mystiske steder, der gemmer sig mellem træerne, byg din midlertidige bolig og hold fasen, der kommer frem om natten, på afstand. Du kan spille alene eller sammen med dine venner.

Spilverden er åben, og du kan bevæge dig helt frit. Indsaml ressourcer, byg beskyttelse mod vejrets kræfter og modstå angreb fra kannibaler. Ja, spillet har kannibaler, og de er ikke venlige. Du kan skabe bygninger, lægge fælder, lave mad, jage og bruge en række forskellige værktøjer. Du skal mestre det hele for at overleve, og selv da er det ikke sikkert, at du klarer dig. Et tip: Hvis du ser noget, der bevæger sig i skyggerne - slå først og spørg senere.

Sons of the Forest udgives til PC (Steam), Xbox og Playstation.

Star Wars Jedi: Survivor

Udgives den 28. april (BEMÆRK: Spillet er forsinket. Det tidligere udgivelsesdato var den 17. marts).

Dette er det andet spil i serien om Cal Kestis - helten fra det første spil, der nu har lagt årene som padawan bag sig og træder frem som en fuldblods Jedi.

Star Wars Jedi: Survivor fortsætter, hvor det første spil sluttede. Truslen fra Imperiet bliver stærkere og ansvaret på Cals skuldre bliver kun tungere. Du skal fortsætte historien og stå op imod både Imperiet og deres allierede i dette episke eventyr.

Det nye spil byder på mange nye områder at besøge, flottere grafik og forbedret spilmekanik. For at overleve skal du mestre dine evner som en Jedi. For eksempel kan du bruge Kraften til at kaste dine fjender rundt, præcis som før. Eller kaste ting på dem, hvis du foretrækker det. Og selvfølgelig, har spillet lightsabers? Absolut! Spillet introducerer en hel masse nye og seje kampfærdigheder til lightsaber-fans.

Star Wars Jedi: Survivor kan spilles på PC, Playstation og Xbox.

Resident Evil 4 Remake

Udgives den 23. marts.

Resident Evil 4 Remake er en kommende remake-version af det fjerde spil i Resident Evil-serien. Præcis som med de tidligere nyudgivelser får vi betydelige forbedringer af grafikken, handlingen er blevet bearbejdet lidt for at passe bedre sammen med seriens andre spil, og spilmekanikken er blevet forbedret.

Du får det samme klassiske horror-spil, der har skræmt millioner af spillere verden over, men i en mere luksuriøs emballage, der er bedre egnet til din moderne spilkonsol eller gaming-pc.

Resident Evil 4 Remake handler om, hvordan agenten Leon S. Kennedy rejser til en afsidesliggende landsby for at redde præsidentens kidnappede datter. Landsbyens beboere er langt fra indbydende, og det varer ikke længe, før både Leon og præsidentens datter må flygte for deres liv.

Hvis du ikke har spillet Resident Evil-serien før, anbefaler vi, at du begynder med det første spil, hvis remake-version allerede blev udgivet i 2002.

Resident Evil 4 Remake kan spilles på Playstation 4, Playstation 5 og PC.

Dead Island 2

Udgives den 28. april.

Zombier! Masser og masser af zombier! Og de vil alle spise din hjerne. Dead Island 2 er et FPS-spil, der byder på store mængder zombier, sort humor, blod og lidt eventyr.

Øen, du befinder dig på, er blevet forvandlet til helvede på jorden, efter at alle indbyggerne er blevet forvandlet til stønnende, morderiske zombier. Eller næsten alle - du lever i højeste grad og for at fortsætte med at leve, skal du blive den ultimative zombie-dræber.

For at klare dig skal du være hurtig, vælge dine mål omhyggeligt og være fuldstændig uden tøven. Det er ikke langsomme, slæbende zombier, du møder. De er hurtige på fødderne, og hvis du ikke er forsigtig, risikerer du at få flere problemer på halsen, end du kunne have forestillet dig. Og tro os, du vil ikke have de problemer på netop din hals.

Dead Island 2 kan spilles på PC, Xbox og Playstation. Traileren til spillet kan ses på YouTube her.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Udgives den 12. maj.

Er dette årets mest eftertragtede spiludgivelse? The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom tager over efter begivenhederne i det første spil, Breath of the Wild.

I det nye spil holder du dig ikke kun på jorden. Nu får du endelig chancen for at svæve højt oppe blandt skyerne. Mere end det ved vi faktisk ikke om spillet endnu, da Nintendo har valgt at holde detaljerne tæt til kroppen. Vi håber selvfølgelig på en ny, episk historie og at Zelda er blevet bedre til at holde sine våben hele.

Dette er en efterfølger, som mange har ventet på, og ligesom tidligere skal du have en Switch for at tage del i eventyret. Hvis du endnu ikke har spillet det første spil, Breath of the Wild, anbefaler vi, at du starter der.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom kan spilles på Nintendo Switch.

Diablo IV

Udgives den 6. juni.

Endnu en gang står helvedes porte åbne for alle rædsler, der gemmer sig i de varmeste dele af underverdenen.

Lilith - Mephistos datter - er blevet genoplivet, og med det spreder der sig en frygt uden lige over verden. Det er op til dig og dine allierede at tage skridtet over helvedes tærskel og møde de horder af djævelske monstre, der vælder op fra mørket.

Med Diablo IV får vi en ny historie, der tager dig med på et langt og spændende eventyr med forbedret grafik og episk loot at samle op. Som altid får vi uendelige mængder af dæmoner at kæmpe mod, og der er også PVP mod andre spillere, hvis du er tiltrukket af det.

Diablo IV kan spilles på PC, Xbox og Playstation.

Life by You

Udgives den 12. september.

"Life By You" er en ny livs-simulator, der udfordrer den stadig populære The Sims-serie fra EA Games.

Opstillingen i Life By You er den samme som i The Sims. Du tager kontrol over digitale avatarer og styrer dem gennem livet. Deres skæbne ligger helt i dine hænder, og du kan vælge at hjælpe eller skade dem på vejen.

Det, der gør Life By You ekstra interessant, er, at spillet moderniserer opstillingen med større muligheder for at udforske spilverdenen. Du kan bruge bil, bus, cykel og mange andre køretøjer over store områder.

Spillet kan moddes af dedikerede udviklere, der ønsker at tilføje nye, spændende ting. Du kan styre dine avatarer, som du vil, have rigtige samtaler med dem og endda designe din egen verden.

Life By You frigives til PC via blandt andet Steam og Epic Games Store.

Assassin’s Creed Mirage

Udgives den 5. oktober.

Assassin's Creed kommer til 800-tallets Bagdad. Påtag rollen som lejemorderen Basim og træd ind i den mystiske organisation kaldet Hidden Ones for nye, episke opgaver i en åben spilverden. Snig dig, myrd, klatr og spring dig igennem måske det største eventyr hidtil i Assassin's Creeds historie - 20 år før begivenhederne i Assassin's Creed Valhalla.

Dette spil har meget større fokus på at forblive ubemærket end de seneste, langt mere voldelige spil. Hold dig i skyggerne, myrd dine mål og slip væk, før nogen opdager, at du har været der.

Der er to versioner af spillet: Standard Edition og Deluxe Edition. Standardversionen af spillet inkluderer kun Assassin's Creed Mirage. Hvis du vælger Deluxe Edition, får du flere in-game-ting; påklædning inspireret af Prince of Persia, unikke udseender til din ørn og hest, våben og mere. Du får også spillets soundtrack og en digital kunstbog.

Den 5. oktober udgives Assassin's Creed Mirage. Spillet udgives til Xbox Series X/S, Playstation 5, Playstation 4, Amazon Luna og PC (Epic Games Store).

Counter-Strike 2

Udgives sommeren 2023.

Counter-Strike 2 er den officielle efterfølger til det evigt populære Counter-Strike: Global Offensive, eller blot CS:GO.

Spillet er grundlæggende en kraftig omarbejdning af forgængeren med en mere moderne grafikmotor og bedre ydeevne. Valve kalder spillet for det største tekniske spring i spilseriens historie.

Udover meget bedre grafik med realistisk røg bruger Counter-Strike 2 andre forbedringer som "sub-tick updates", hvilket betyder, at serverne forstår spillernes bevægelser i realtid.

Banerne er blevet omarbejdet på forskellige niveauer. De mere populære baner er visuelt forbedrede, men uden større ændringer. Andre baner er delvist eller helt omarbejdede.

Andre nyheder inkluderer forbedrede lydeffekter, mere realistisk belysning og meget mere.

Counter-Strike 2 er et gratis spil, der frigives til PC'en om sommeren 2023.

De varmeste udgivelser, der kommer senere i 2023

Ikke alle spil har fået en officiel udgivelsesdato endnu. Her giver vi tips om kommende storspil, der forventes at blive udgivet i 2023, men uden en fastsat udgivelsesdato.

Mørket vender tilbake i Alan Wake 2. Glem ikke lommelykten!

Alan Wake 2

Mørket er vendt tilbage til Bright Falls i den længe ventede efterfølger til Alan Wake. Det er gået elleve lange år siden vores yndlingsforfatter stod op mod mørkets kræfter, og nu må han endnu en gang lade lommelygten op med friske batterier. Det er tid til at vise mørket en gang for alle, at lyset altid er stærkere end mørket.

Marvel’s Spider-Man 2

Efter succesen med Marvel's Spider-Man og Spider-Man: Miles Morales var det næsten garanteret, at en efterfølger ville komme - og i 2023 udgives Spider-Man 2 til Playstation 5. Insomniac Games står endnu en gang for udviklingen, og endelig får vores yndlings-spindelhelt møde den tandskarpe anti-helt Venom.

Hades 2

Efter den enorme succes og anerkendelse af Hades er det snart tid til efterfølgeren Hades 2. Vi forbliver i den græske mytologi, og denne gang spiller du som prinsessen af mørket i jagten på titanen Kronos. Spillet har fået et nyt udseende, men følelsen fra det første spil ser ud til at være bevaret. Udgivelsesdato? Engang sent i 2023. Måske.

Starfield

Starfield er en ny generation af rumspil fra skaberne af de anerkendte spil som The Elder Scrolls V: Skyrim og Fallout 4. Tag på en episk rejse gennem et enormt univers fyldt med planeter at udforske. Skab din karakter og dit skib, udvikl dig selv og opdag hvad de mørke hjørner af rummet skjuler i dette eftertragtede rumrollespil på PC og Xbox.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Warhammer 40,000: Space Marine 2 tager dig med ind i en fremtidig verden, hvor menneskeheden trues af de frygtede Tyranidhorder, og Kejseren sender derfor sine engle - Space Marines - for at standse truslen. Du påtager dig rollen som en af de bedste krigere i Adeptus Astartes-legionen, og det er op til dig at redde galaksen fra invasionen, der står for døren. Gør dig klar til krig.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 kan spilles på PC, Xbox og Playstation.

Skull and Bones

Hiv sejlet, tag papegøjen frem og lad kanonerne. Det er tid til at tage ud på de syv have med dine venner. Skull and Bones er et piratspil, der foregår under piraternes storhedstid, og dit mål er at samle en masse skatte samtidig med, at du gør livet surt for konkurrerende kaptajner.

Tag på eventyr for at opnå ære og rigdomme, men pas på farerne, der lurer både på og under vandet. Hvis dit skib synker, kan andre samle dine ting op, men samtidig kan du også sænke dine modstandere og tage deres hårdt tjente bytte for din egen vinding.

Skull and Bones skulle have været udgivet den 9. marts, men udgivelsen er blevet udskudt. Det er ikke klart, hvornår spillet vil blive udgivet, ud over at det burde ske i 2023/2024.

Opgrader dit skib og udsmyk både skibet og din egen karakter i dette eftertragtede piratspil på PC, Xbox og Playstation.

Lies of P

I spillet "Lies of P" får du en helt ny syn på den populære historie om trædukken Pinocchio, hvis næse vokser hver gang han lyver. I stedet for at være en trædukke, spiller du som en mechanoid med menneskeligt udseende.

Når spillet starter, vågner du op på en togstation i et alternativt London fra det 19. århundrede. Det eneste, der fanger din opmærksomhed, er en enkelt papirlap med beskeden: "Find Mr. Geppetto. Han er her i byen." At begive sig ud på opdagelse for at finde Geppetto er en udfordring, da byen er sunket ned i vanvid og blodbad raser rundt omkring. Og hvis du ikke er forsigtig, risikerer du at blive offer for det, der har draget byen ned i undergangen.

Spillet "Lies of P" er blevet beskrevet som et Bloodborne i steampunk-stil, og det lover en rigtig udfordring for spillerne. Pinocchio skal kæmpe og lyve fra start til slut i dette eftertragtede spil. Det udgives på PC i løbet af 2023.

Og pas på, når du støder på Geppetto. Han er måske ikke lige så varmhjertet som i den klassiske historie.

Tekst: Daniel Haaf

Udgivet: 14. april 2023

Oppdatert: 21. august 2023

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion og oversat af en AI til vores danske læsere. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde.