Prisjagt

Derfor skal du bruge et aktivitetsarmbånd

Få en bedre oversigt over, hvor meget du bevæger dig, med et aktivitetsarmbånd

Tekst:
Daniel Haaf

Tænker du over at anskaffe dig et aktivitetsarmbånd? Der er rigtig mange gode grunde til, at du skal bevæge dig i løbet af dagen, uanset om du træner aktivt eller sporadisk.

Her er fem grunde til, hvorfor du bør bære et aktivitetsarmbånd på dit håndled. Og der er overhovedet ikke noget underligt i det – det handler primært om at få gode data, du kan bruge som udgangspunkt til at planlægge din træning og få et sundere og bedre liv.

Læsetips

Statistik over hverdagen

Ved du, hvor meget du rent faktisk bevæger dig i løbet af en dag? Nogle gange kan det være svært at få et overblik over, hvor meget man bevæger sig i løbet af dagen, f.eks. hvis man sidder bag et skrivebord eller arbejder som chauffør. Måske arbejder du som sygeplejerske eller ekspedient, der bevæger sig meget på arbejde. Uanset hvordan din dag ser ud, er det en god idé at bruge et aktivitetsarmbånd, der fortæller dig, hvor meget du bevæger dig. Det giver dig klare tal, der kan vise tendenser, der peger på f.eks. en høj arbejdsbelastning eller behov for mere træning.

Se mere tydelige tendenser

En fordel ved mange aktivitetsarmbånd er, at de indsamler og gemmer dine aktivitetsdata på en letlæselig måde. Med en app i mobiltelefonen eller på computeren får du tydelig info, der viser, hvor meget du bevæger dig. Med tiden kan du se en trendkurve, der viser, hvor aktiv du har været i løbet af en række dage, uger og måneder. Med disse data ved hånden er det nemmere at udlede se mønstre og drage konklusioner om sundhed. Aktivitetsdata hjælper dig med at se udviklingen i din træning og guide dig mod fremtidige mål.

Enklere målsætning

Når du kan se tendensen i dine aktivitetsdata, kan du gå i gang med at sætte mål for, hvordan du vil ændre den. Med specifikke, målbare data fra et aktivitetsarmbånd kan du nå realistiske mål inden for en fastsat tidsramme. Uden data kan det være svært at vide, hvor stor en effekt din træning har, og hvilke forbedringer der er sket over tid. Du kan selvfølgelig indsamle data manuelt, men det er klart enklere at få dem serveret direkte fra dit håndled.

Tjek, hvor godt du sover

Ved du, hvor meget du bevæger dig i sengen, når du sover? Får du tilstrækkeligt med dyb søvn til at kunne fungere optimalt i løbet af dagen? Med et aktivitetsarmbånd, der måler din søvn, får du en god indsigt i, hvordan du sover. Måske kommer du ikke helt ned i den dybe søvn, eller måske har du en høj hvilepuls, når du vågner om morgenen. Søvnmåling kan give dig et vink om, at du måske skal ændre noget i livet, som kan forbedre din søvn.

Skab positive vaner

Det er nemmere at skabe positive og sunde vaner, når man kan se tydelige resultater. Ved at måle dit træningsforløb med aktivitetsarmbåndet, kan du se, hvornår dine aktiviteter bidrager positivt, hvilket igen fører til mere sundhedsfremmende aktiviteter. Det kan være svært at få bolden til at rulle i starten, men når det pludselig ikke går op ad bakke mere, er det nemmere at holde aktivitetsniveauet oppe. Dine data gør det nemmere at se positive vaner, der giver dig øget velvære og mere energi i løbet af dagen.

Øger motivationen

Det er nemmere at nå et godt træningsresultat, hvis man har nogen eller noget at træne op imod. Når du kan følge dine venners udvikling og se, hvor meget de bevæger sig i løbet af dagen, bliver du mere inspireret til selv at være mere aktiv. Producenter som Fitbit og Garmin har af netop samme grund givet brugerne mulighed for at se hinandens aktiviteter. Producenterne har også indrettet det på en måde, hvor man får belønninger i form af medaljer, når man når forskellige træningsmål. Alt sammen for at få brugerne til at føle, at aktivitet og bevægelse er sjovt.

Har du ikke anskaffet et aktivitetsarmbånd endnu? Her kan du sammenligne priser på alle aktivitetsarmbånd på Prisjagt.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]