Prisjagt

Vaskemaskiner

1 003 produkter

Sortér efter:

Spørgsmål og svar om vaskemaskiner

En god vaskemaskine skal holde i op til 10-12 år. Nogle gange op til 20 år afhængigt af producent og model. Husk på, at den kan have behov for reparation eller service, inden levetiden er ovre, da interne dele slides og går i stykker.

Du skal blandt andet overveje, om du vil have en frontbetjent eller topbetjent model, hvor stor vaskemaskinekapacitet du har brug for, om den har de rigtige vaskeprogrammer til dit behov, og hvor variabel den er i højden.

Du skal også tjekke energiforbruget, hvordan den installeres, garantierne og bredden på vaskemaskinen. Hvor nem er den at bruge, og hvor lang tid tager de forskellige programmer at køre? Det er også vigtigt, at den rent faktisk kan placeres der, hvor du planlægger at sætte den. Læs anmeldelser og tjek gerne vaskemaskinen i butikken før købet.

Dosér vaskemidlet i henhold til anvisningerne og undgå overdosering. Vaskemaskinen skal stå helt plant for ikke at risikere skade på gulv eller maskinen selv. Sikre dig, at der ikke er genstande tilbage i tøjet, som kan falde ud, og rengør vaskemaskinen ordentligt med jævne mellemrum. Glem ikke at kontrollere fnugfiltret, der opsamler mønter og andre ting, der er samlet inde i vaskemaskinen.

Hvis vaskemaskinen lyder højt med en kraftig bankende eller hvinende lyd, kan lejet være slidt. Det viser sig ofte ved, at tøjet får pletter, der ligner olie eller rust. Hvis støddæmperne er slidte, kan det føre til, at din vaskemaskine vibrerer eller lyder mere end normalt, det kan også føre til, at lejerne går i stykker meget hurtigere. Både lejer og dæmpere kan normalt udskiftes, men det er tidskrævende og kan koste en del. Glem ikke at udskifte pakdåsen til lejerne på samme tid.

Tag alle løse dele, der kan rengøres, af. Vask dem med en mild opvaskemiddel og sørg for at fjerne alle rester af vaskemiddel. Tør gummikanten, alle lister og vasketromlen så grundigt som muligt. Åbn lugen til vandpumpens filter og tag filtret ud. Rengør grundigt og sørg for at fjerne eventuelle småting, der sidder fast der. Saml alt sammen og kør et rengøringsprogram, hvis vaskemaskinen har det. Hvis ikke, kan du lægge en særlig rengøringstablet i og indstille på højeste temperatur med et normalt vaskemiddel.

Både flydende vaskemiddel og pulver giver et rent resultat, når du doserer det i henhold til instruktionerne. Fordelen ved flydende vaskemiddel er, at det opløses lettere, og du undgår klumper. Fordelen ved pulvervaskemiddel er, at hvidvask bliver renere og kan være mere miljøvenligt, afhængigt af hvilket du bruger. Har du stærkt beskidt tøj? Vælg pulver frem for flydende.

Så længe du har et afløb, vandforsyning og en godkendt stikkontakt, er der normalt ikke noget særligt ved at installere en vaskemaskine. Sørg for, at den er placeret plant, stabilt og uden at ramme noget omkring den. Husk at fjerne stabilisatorerne, hvis de er monteret. Tilslut afløbsslange og vandtilførsel. Når du tilslutter strømmen, skal det være til en stikkontakt med jordfejlafbryder. Er du i tvivl? Få hjælp af en servicetekniker eller montør.

Kontroller, at du har alle de nødvendige vaskeprogrammer til dine specifikke tøjtyper, og at du kan indstille en forsinket start (perfekt, når du ønsker at vaske til de laveste elpriser). Automatisk dosering er en fremragende funktion for det perfekte vaskeresultat hver gang, og du minimerer også risikoen for overdosering. En speciel rengøringsprogram er også praktisk. Hvis du har et smart hjem, vil du måske have en WiFi-tilsluttet vaskemaskine, der viser information i en mobilapp.