Prisjagt
Reklame

Airfryers og Frituregryder

470 produkter

Sortér efter:

Spørgsmål og svar om airfryers / frituregryder

Den traditionelle frituregryde bruger varm olie til at fritere mad. Olien placeres i frituregryden og opvarmes, hvorefter maden sænkes ned i olien med en særlig kurv. Det resulterer i en sprød og lækker overflade på maden, mens indersiden er godt tilberedt, varm og saftig.

Den moderne airfryer bruger ikke olie som en traditionel frituregryde. I stedet anvendes varm luft, der cirkulerer inde i airfryeren. Metoden ligner en varmluftsovn, men er mere energieffektiv. For at lave mad i en airfryer behøver man ikke olie, hvilket gør det sikrere, billigere og nemmere at lave lækker mad.

Fordelen ved at lave mad i en airfryer er, at den bruger mindre strøm end en varmluftsovn, madlavningen går hurtigere og du behøver ikke bruge olie. Derudover kan du, med den rette airfryer, lave meget mere end bare pommes frites og kartoffelbåde. Dette er et fantastisk og praktisk køkkenredskab til ethvert hjem.

Det første, man tænker på, er selvfølgelig pommes frites og kartoffelbåde. Men en airfryer fungerer også til grøntsager, rodfrugter, kylling, kød, fisk og meget mere. Husk at vælge en airfryer, der er tilpasset det, du vil lave. Nogle modeller har en fast, roterende indvendig del, der rører rundt mellem kartoffelbådene, og den fungerer ikke optimalt til fisk og kød. Så tjek nøje, hvad der gælder, før du køber.

Ja, en god airfryer har lavere effekt end en ovn, hvilket mindsker strømforbruget. Hvis du skal tilberede en mindre mængde mad, er airfryeren et godt alternativ, men hvis du skal bruge den i omgange til en større mængde, kan ovnen være det mere effektive alternativ i sidste ende.

Hvor en traditionel frituregryde bruger olie til at tilberede maden, bruger en airfryer i stedet varm luft, som cirkulerer i meget høj hastighed. Du kan bruge lidt rapsolie til dine pommes frites, hvis du vil, men det er absolut ikke nødvendigt.

Lad din airfryer køle af lidt, inden du rengør den. Tag alle løse dele af og vask dem i hånden med en mild opvaskemiddel.

Du kan bruge en almindelig opvaskesvamp, men undgå genstande, der kan ridse eventuelle overfladebelægninger. Tør alle dele af med en blød klud.

Nogle airfryers har dele, der kan sættes i opvaskemaskinen, og hårdt brændt mad kan kræve, at du lægger delene i blød i en kort periode først.

Glem ikke at tørre indersiden af airfryeren af og helst også ydersiden regelmæssigt.

Vælg en airfryer, der har den rette størrelse til din familie. Det er let at vælge en for lille model, så hvis du er i tvivl, bør du overveje en størrelse større end du først tror, I har brug for.

Tjek også, hvilke funktioner airfryeren har. Der findes modeller, der er specielt designet til pommes frites, mens andre er mere allround og kan bruges til forskellige typer mad.

Modeller, der er lette at rengøre, bliver mere sjove og brugbare i længden. Sørg for, at alle løse dele kan tages ud og sættes tilbage nemt og at de kan vaskes i opvaskemaskinen.

Hvis du vil lave mad mere enkelt og bekvemt, så find modeller med forudindstillinger til forskellige typer mad.

Normalt behøver du ikke forvarme din varmluftsfriture. Men der findes modeller, der kræver det. Fordelen ved en forvarmet airfryer er, at tilberedningstiden i nogle tilfælde bliver kortere, men det gælder ikke for alle modeller. Tjek instruktionerne for din specifikke airfryer.