Prisjagt

Bedste spil, der udkommer i 2023 - her er vores top liste

Her er vores liste over de mest eftertragtede spil i år. Hvad er dit yndlingsspil på listen?

Dead Space Remake

Udgivet den 27. januar

Dead Space Remake er en længe ventet genindspilning af det originale spil fra 2008. Du spiller som Isaac Clarke, en ingeniør, der kastes ind i en verden af skrækindjagende monstre, vanvid og hjertebankende situationer, hvor alt vil dræbe ham.

Spillet begynder med, at du og dine venner svarer på et nødkald fra rumskibet USG Ishimura. Når I ankommer, synes skibet at være tomt for mennesker, men lad dig ikke narre af stilheden. Skibet er ikke så tomt, som man skulle tro, og før I ved af det, forvandles stilheden til rædsel og fortvivlelse.

Dead Space Remake er designet helt fra bunden med flottere grafik og bedre animationer. Historien er stort set den samme som tidligere, men med små justeringer, der gør den bedre integreret med de to efterfølgende spil. Spillet er tilgængeligt på Xbox, Playstation og PC.

Forspoken

Udgivet den 24. januar

Forspoken er et spændende eventyr, der tager dig til det magiske land Athia. Her kan du opleve en stor og åben spilverden med mytologiske væsener og fantastiske steder at opdage. Men det gælder om at være på vagt, mens du løber, hopper og svinger dig frem i bedste parkour-stil – magisk korruption har forvandlet mennesker og dyr til voldsomme monstre.

Du har fire store områder at udforske. Hver enkelt med sin egen, ondsindede hersker, som du skal besejre for at stoppe korruptionen fra at ødelægge hele verden. Til din hjælp har du et magisk armbånd, der giver dig overnaturlige kræfter. Og tro os, magiske kræfter er gode at have, når ondskaben står ved døren og banker på.

Forspoken kan opleves på Playstation og PC.

Hogwarts Legacy

Udgivet den 10 februar

Hogwarts Legacy kan være det mest længselsfuldt ventede spil i 2023. Oplev Harry Potters magiske verden med alt hvad det indebærer. Magi, trolde, dueller med tryllestave og selvfølgelig en mørk fare, som du skal besejre. Det er trods alt Hogwarts, hvor du befinder dig, hvad ville et slot fyldt med magikere være, hvis der ikke var nogen skrækhistorier at kæmpe imod?

Ja, du kan bruge trylleformularen Avada Kedavra, når du kæmper mod de urgamle væsner, der ønsker dig og dine magiker-venner ondt. Nej, sporten Quidditch er ikke inkluderet fra starten, så du kan glemme at suse rundt blandt skyerne i jagten på den gyldne snitch.

Hogwarts Legacy frigives til Playstation, Xbox, Switch og PC.

Atomic Heart

Udgivet den 21. februar

Dette spil er så vanvittigt fantastisk på alle måder, at vi knap nok ved, hvordan vi skal forklare, hvad Atomic Heart handler om. I Atomic Heart har maskinerne gjort oprør mod menneskeheden og truer med at ødelægge hele verden, hvis de får lov til at hærge frit.

Du spiller som KGB-agent og major Nechaev, en nedslidt person med en mentalt sundhedstilstand i total forfald, der med alle midler skal stoppe maskinerne, før de lykkes med at forlade det testområde, hvor de befinder sig.

Det hele foregår i en alternativ 1950'ere i en forfalden utopi langt inde i Sovjetunionens midte. Kæmp dig gennem forskningsstationer og andre frygtelige områder for at forstå hemmelighederne, der risikerer at ødelægge hele verden.

Atomic Heart kan fås til PC, Playstation og Xbox.

Sons of the Forest

Udgivet den 23. februar

Efterfølgeren til overlevelsesspillet The Forest er meget længe ventet, og efter flere forsinkelser er det endelig tid til at gå ud i skoven igen. Udforsk hemmelige og mystiske steder, der gemmer sig mellem træerne, byg din midlertidige bolig og hold rædslerne, der dukker op om natten, på afstand. Du kan spille helt alene eller sammen med dine venner.

Spilverdenen er åben, og du kan bevæge dig helt frit. Saml ressourcer, byg beskyttelse mod vejrets kræfter og modstå angreb fra kannibaler. Ja, spillet har kannibaler, og de er ikke venlige. Du kan oprette bygninger, sætte fælder op, tilberede mad, jage og bruge en række forskellige værktøjer. Du skal mestre det hele for at overleve, og selv da klarer du dig måske ikke. Et tip: Hvis du ser noget bevæge sig i skyggerne - slå først og spørg senere.

Sons of the Forest kan fås til PC (Steam), Xbox og Playstation.

Resident Evil 4 Remake

Udgivet den 23. marts

Resident Evil 4 Remake er en kommende remake-version af det fjerde spil i Resident Evil-serien. Præcis som med de tidligere nyudgivelser får vi betydelige forbedringer omkring grafikken, handlingen er blevet bearbejdet lidt for at passe bedre ind med seriens andre spil, og spilmekanikken er blevet forbedret.

Du får det samme klassiske skrækkampspil, der har skræmt millioner af spillere verden over, men i en mere luksuriøs emballage, der er bedre egnet til din moderne spillekonsol eller gamingcomputer.

Resident Evil 4 Remake handler om, hvordan agenten Leon S. Kennedy rejser til en afsidesliggende landsby for at redde præsidentens kidnappede datter. Indbyggerne i landsbyen er langt fra velkomne, og det varer ikke længe, før både Leon og præsidentens datter må flygte for deres liv.

Hvis du ikke har spillet Resident Evil-serien før, anbefaler vi, at du starter med det første spil, hvis Remake-version allerede blev udgivet i 2002.

Resident Evil 4 Remake kan spilles på Playstation 4, Playstation 5 og PC.

Star Wars Jedi: Survivor

Udgives d. 28. april

Dette er det andet spil i serien om Cal Kestis - helten fra det første spil, der nu har efterladt årene som padawan bag sig for at træde frem som en fuldt uddannet Jedi.

Star Wars Jedi: Survivor tager over, hvor det første spil sluttede. Truslen fra Imperiet vokser sig stærkere og stærkere, og ansvaret, der ligger på Cals skuldre, bliver kun tungere. Du skal fortsætte historien og stå imod både Imperiet og deres allierede i dette episke eventyr.

Det nye spil byder på mange nye områder at besøge, flottere grafik og forbedret spilmekanik. For at overleve skal du mestre dine Jedi-evner. For eksempel kan du bruge Kraften til at kaste dine fjender rundt, præcis som før. Eller kaste ting på dem, hvis du foretrækker det. Har spillet lightsabers? Selvfølgelig! Spillet introducerer en hel række nye og seje kamp teknikker for netop lightsaber-fans.

Star Wars Jedi: Survivor kan spilles på PC, Playstation og Xbox.

Dead Island 2

Udgivet den 28. april

Zombier! Masser og masser af zombier! Og de vil alle sammen spise din hjerne. Dead Island 2 er et FPS-spil, der byder på store mængder zombier, sort humor, blod og lidt eventyr.

Øen, du befinder dig på, er blevet forvandlet til helvede på jord efter, at alle indbyggere er blevet forvandlet til stønnende, morderiske zombier. Eller næsten alle - du lever i allerhøjeste grad, og for at fortsætte med at være i live, skal du blive den ultimative zombie-dræber.

For at klare dig skal du være hurtig, vælge dine mål omhyggeligt og være helt uden tøven. Det er ikke langsomme, slæbende zombier, du møder. De er hurtige på fødderne, og hvis du ikke er forsigtig, risikerer du at få flere problemer på nakken, end du kunne forestille dig. Og tro os, du vil ikke have de her problemer på netop din nakke.

Dead Island 2 kan spilles på PC, Xbox og Playstation. Traileren til spillet findes på YouTube her.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Udgives den 12. maj

Er dette årets mest eftertragtede spiludgivelse? The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom tager over efter begivenhederne i det første spil Breath of the Wild.

I det nye spil holder du dig ikke kun på jorden. Nu får du endelig chancen for at svæve højt oppe blandt skyerne. Mere end det ved vi faktisk ikke om spillet endnu, da Nintendo har valgt at holde fast i detaljerne. Vi håber selvfølgelig på en ny, episk fortælling og at Zelda er blevet bedre til at holde sine våben hele.

Dette er en efterfølger, som mange har ventet på, og præcis som tidligere skal du have en Switch for at opleve eventyret. Hvis du endnu ikke har skaffet det første spil, anbefaler vi, at du starter med Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom kan spilles på Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch)

Diablo IV

Udgives den 6. juni

Endnu engang står helvedets porte åbne for alle rædsler, der gemmer sig i de varmeste dele af underverdenen.

Lilith - Mephistos datter - er blevet genoplivet, og med det spreder der sig en frygt uden lige over hele verden. Det er op til dig og dine allierede at tage skridtet over helvedets tærskel og møde horderne af djævelske monstre, der vælder op fra mørket.

Med Diablo IV får vi en ny fortælling, der tager dig på et langt og spændende eventyr med forbedret grafik og episk loot at samle på. Som altid får vi uendelige mængder af dæmoner at kæmpe imod, og der er også mulighed for PVP mod andre spillere, hvis du er tiltrukket af det.

Diablo IV kan spilles på PC, Xbox og Playstation.

ARK: Survival Ascended

Udkommer sommeren 2023

I løbet af 2024 kommer ARK II, men inden da kan vi glæde os over det kommende ARK: Survival Ascended.

Det er en genindspilning af spillet ARK: Survival Evolved, som blev udgivet allerede i 2015.

Spillet har fået en ny grafikmotor, dynamisk vand, interaktiv natur og meget bedre ydeevne på moderne computere.

Andre forbedringer inkluderer understøttelse af mods på Xbox og Playstation, en ny tredjepersonsvisning og flere typer af bygninger.

ARK: Survival Ascended har også et nyt minikort og inkluderer alt, hvad der tidligere er udgivet til ARK: Survival Evolved.

Spillet vil blive tilgængeligt på Xbox, Playstation, Switch og PC i løbet af sommeren.

Counter-Strike 2

Udgives sommeren 2023

Counter-Strike 2 er den officielle efterfølger til den evigt populære Counter-Strike: Global Offensive, eller kort sagt CS:GO.

Spillet er i bund og grund en kraftig omarbejdning af forgængeren, med en mere moderne grafikmotor og bedre præstationer. Valve kalder spillet for det største teknologiske spring i spilseriens historie.

Udover meget bedre grafik med realistisk røg, bruger Counter-Strike 2 andre forbedringer såsom "sub-tick updates", hvilket betyder, at serverne forstår spillernes bevægelser i realtid.

Banerne er blevet omarbejdet på forskellige niveauer. De mere populære baner er visuelt forbedret, men uden større ændringer. Andre baner er delvist eller fuldstændigt omarbejdet.

Andre nyheder inkluderer forbedrede lydeffekter, mere realistisk belysning og meget mere.

Counter-Strike 2 er et gratis spil, der udgives på PC i sommeren 2023.

Life by You

Udgives den 12. september

"Life By You" er en ny livssimulator, der udfordrer den stadigt populære The Sims-serie fra EA Games.

Oplægget i Life By You er det samme som i The Sims. Du tager kontrol over digitale avatarer og styrer dem gennem livet. Deres skæbne ligger helt i dine hænder, og du kan vælge at hjælpe eller skade dem på vejen.

Det, der gør Life By You ekstra interessant, er, at spillet moderniserer oplægget med større muligheder for at udforske spilverdenen. Du kan bruge bil, bus, cykel og mange andre køretøjer over store områder.

Spillet kan moddes af dedikerede udviklere, der ønsker at tilføje nye, spændende ting. Du kan styre dine avatarer, som du vil, have rigtige samtaler med dem og endda designe din egen verden.

Life By You udkommer til PC via blandt andet Steam og Epic Games Store.

Tekst: Daniel Haaf

Udgivet: 4. april 2023

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde.