Prisjagt

13 ting du bør vide om Samsung Galaxy S20-serien

Tekst:
Daniel Haaf

Samsung hæver barren, i forhold til andre mobiltelefonproducenter, med deres nye og forbedrede Galaxy S20-serie. Tre mobiltelefoner der sammen tilbyder 5G til den bredere masse, udfordrer med et 108 megapixel superkamera og begiver sig ind i gaming-legen med hurtige 120Hz skærme.

Ser man bort fra alle de trækplastre, som Samsung fremhæver, så findes der nogle interessante og nævneværdige ting, som du bør vide, før du betaler for din Galaxy S20, S20 Plus eller S20 Ultra. Her er en liste over de mindre kendte ting i forhold til den nye Galaxy S20-serie.

Læsetips

1. De første mobiltelefoner med officiel USB Fast Charger-certificering

Samsung Galaxy S20-serien er den første serie med officiel USB Fast Charger-certificering. Certificeringen betyder, at telefonerne understøtter Programmable Power Supply (PPS), der skal sikre en bedre håndtering af varmen, som genereres ved hurtig opladning, samt optimal opladning via kompatible trådløse opladere, som findes på markedet. Samsung Galaxy S20 og S20 Plus kan begge håndtere hurtig opladning med 25W, mens S20 Ultra understøtter op til 45W.

2. Samsung Galaxy S20 understøtter ikke fuldt ud 5G

Alle tre modeller i Galaxy S20-serien understøtter 5G, dog adskiller den mindste Galaxy S20-model sig en smule fra sine dyrere søskendemodeller. Galaxy S20 understøtter kun den mest almindelige teknologi Sub-6, mens Galaxy S20 Plus og Ultra også kan håndtere mmWave. Forskellen mellem dem er, at Sub-6 har en lavere hastighed end mmWave, men kan til gengæld håndtere længere afstande og påvirkes ikke lige så meget af hindringer såsom vægge. Grunden til at Galaxy S20 ikke understøtter mmWave er, at telefonen ikke har plads til de to ekstra antenner, der kræves. Den er helt enkelt for lille.

3. 120Hz-skærmen i Galaxy S20-serien er en ægte batterityv

Skærmene i Galaxy S20-serien kan køre med både 60Hz og 120Hz. Sidstnævnte er en såkaldt højhastighedsindstilling, der er nyttig, når du for eksempel spiller og ønsker et så blødt og flydende billede som muligt. Det kan være fristende at køre med 120 Hz hele tiden, men husk på, at batteriets levetid mindskes reelt, og skærmopløsningen reduceres fra 3200 x 1440 til 2400 x 1080 pixel ved højhastighedsindstillingen.

4. De første opdateringer til Galaxy S20 løser kameraproblemer

Da anmelderne testede Galaxy S20-serien, bemærkede de, at telefonerne havde alvorlige problemer med kameraet. Autofokussen var blandt andet så upålidelig, at nogle mennesker havde svært ved at fotografere med deres Galaxy S20-telefon. Samsung var opmærksom på kritikken og løste problemerne ved hjælp af opdateringer af softwaren i telefonerne.

5. 8K-video bruger 600MB lagringsplads - per minut!

Når du optager 8K-video, får du et knivskarpt og detaljeret billede med fire gange højere opløsning end på de fleste tv'er og mobiltelefoner, der findes på markedet. Det er selvfølgelig værdsat, når du sætter pris på kvalitet, men husk på, at hvert minut af 8K-video tager hele 600MB lageringsplads på din telefon. Hvis du optager en masse videoer med den højeste opløsning, bør du købe et hukommelseskort eller vælge en variant af Galaxy S20, der har ekstra meget lageringsplads.

6. Gem billeder på 33 megapixel fra dine 8K-videoer

Hvis du optager videoer i den højeste 8K-opløsning med din Galaxy S20, kan du vælge højtopløste billeder på 33 megapixel fra videoerne. Det er en højere opløsning end de fleste almindelige kameraer kan håndtere i dag, og gør det lidt nemmere at vælge mellem stillfotos og videooptagelse, når du ikke er sikker på, hvad der er bedst. Bare husk på at videooptagelse i 8K-opløsning har en høj pris.

7. Video – kan ikke zoome til 100x

Tager du billeder med Galaxy S20 Ultra, er den maksimale rækkevidde 100x, når du zoomer under gode lysforhold. I forhold til videooptagelse kommer du ikke i nærheden af dette. I stedet er du begrænset til kun 20x, hvis du har en Galaxy S20 Ultra og optager videoer. Med Galaxy S20 og Galaxy S20 Plus reduceres rækkevidden yderligere og stopper ved kun 13x.

8. Videoopkald med Duo fungerer i Full HD

Samsung og Google har et samarbejde, der gør, at du med videoopkalds-appen Google Duo kan streame i Full HD, hvilket tidligere kun var muligt med Googles Pixel-serie. Google Duo er en enkel og praktisk videotjeneste, der bruges til at sende videobeskeder eller streame videoopkald mellem mobiltelefoner og smarte skærme som for eksempel Google Nest-serien.

9. Du kan låse apps og spil i den interne hukommelse

Alle mobiltelefoner fra Galaxy S20-serien leveres med en intern hukommelse, der starter ved 12GB. Det er mere end de fleste bærbare computere, og den høje mængde intern hukommelse gør det muligt for Samsung at give brugerne lidt større frihed end tidligere. Det er blandt andet nu også muligt at låse specifikke apps og spil i den interne hukommelse, og da den interne hukommelse er meget hurtigere end den almindelige lagringsplads, indlæses de låste apps desuden meget hurtigere, når de skal bruges.

10. Galaxy S20 Ultra kan ikke håndtere ægte slowmotion med 960fps

Alle tre modeller i Galaxy S20-serien kan optage slowmotion-videoer med 960fps. Imidlertid er det kun de to billigere varianter, der er i stand til at håndtere ægte 960fps. Galaxy S20 Ultra kan kun håndtere ægte 480fps og bruger såkaldt interpolation med henblik på at tillægge ekstra frames, så resultatet ender med at blive 960fps. Alle Galaxy S20-modellerne optager i maksimalt et sekund, mens Galaxy S10-serien kan håndtere op til 0,4 sekunder ved højeste hastighed.

11. Samsung Galaxy S20 får to store opgraderinger til Android

Samsung har bekræftet, at Galaxy S20-serien er garanteret to store opgraderinger af Android. Herefter kan du forvente dig mindre opdateringer med bugg- og sikkerhedsoptimering, hvilket gør din mobiltelefon mere sikker og mere stabil. En eller to store opgraderinger er helt normalt i forhold til flagskibsmodeller med Android og kan sammenlignes med iPhone-serien, hvor nye modeller får fem store opgraderinger.

12. Nemmere at dele musik med "Music Share" og Samsung Galaxy S20

Hvis du har tilsluttet din egen Galaxy S20-telefon til en trådløs højttaler via Bluetooth, kan du dele denne højttaler med andre Galaxy S20-telefoner i nærheden ved hjælp af Music Share-funktionen. Dette kan for eksempel være praktisk i bilen eller i forhold til stereoanlægget derhjemme. I skrivende stund fungerer dette dog kun med Samsungs nyeste mobiltelefoner i Galaxy S20-serien.

13. Du kan bruge din Galaxy S20 som en computer

Din mobiltelefon er primært netop det – nemlig en telefon – men ligesom med tidligere Galaxy S-telefoner, kan Galaxy S20-serien tilsluttes skærm, computermus og tastatur, og kan derfor bruges præcis som en computer. Funktionen hedder Samsung DeX og giver dig et skrivebordsmiljø, der ligner din almindelige computer, når mobiltelefonen er tilsluttet en skærm. Samsung DeX erstatter dog ikke din almindelige computer, men det er en brugbar løsning i situationer, hvor det er nødvendigt.

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]