Skal du vælge mellem iPhone 12 og iPhone 11? Her er forskellene

iPhone 12 er en stor opgradering for de fleste

Tekst:
Daniel Haaf

Udgivet:
22. oktober 2020

Med iPhone 12-serien lancerede Apple en stærkt forbedret serie af mobiltelefoner. De adskiller sig meget på mange punkter i forhold til virksomhedens tidligere modeller, ikke kun i udseende, men der er også mange forbedringer at finde under motorhjelmen.

I denne artikel vil vi gennemgå mange af disse ændringer, så du ved, hvad forskellen er mellem sidste års iPhone 11 og den nye iPhone 12.

Vi har valgt den mellemliggende model af iPhone 12, fordi denne model forventes at være den mest populære på markedet. Når det er sagt, vil vi også fremhæve de mindre iPhone 12 Mini og de lidt dyrere modeller iPhone 12 Pro og Pro Max.

Læsetips

iPhone 11

 • 6,1" LCD-skærm (Liquid Retina HD)
 • 4G-understøttelse
 • Apple A13 Bionic
 • Vidvinkelkameraet har blænde f/1.8
 • Understøttelse af sidste generations Smart HDR
 • Vandtæt (IP68) ned til to meter i 30 minutter
 • Trådløs opladning med Qi

iPhone 12

 • 6,1" OLED-skærm (Super Retina XDR)
 • 4G- og 5G-understøttelse
 • Apple A14 Bionic
 • Vidvinkelkameraet har blænde f/1.6
 • Understøttelse af den nye Smart HDR 3
 • Vandtæt (IP68) ned til seks meter i 30 minutter
 • Trådløs opladning med Qi og MagSafe
 • Videoptagelse i Dolby Vision HDR
 • Selfiekameraet understøtter Night Mode og Deep Fusion
 • Skærmen bruger den keramiske beskyttelse Ceramic Shield
Venstre: iPhone 12. Højre: iPhone 11. Foto: Apple

Designet

Designet til iPhone 12 er fladere og har skarpere kanter end iPhone 11. Udseendet minder om iPad Pro-serien og skuer tilbage til iPhone 5-serien fra 2012.

Størrelsen og vægten på iPhone 12 er mindre set i forhold til iPhone 11. Den nye model er 11 % tyndere, 15 % mindre og 16 % lettere.

Vandtætheden er blevet forbedret med iPhone 12. Begge modeller er IP68-klassificeret, hvilket betyder, at de både er vand- og støvafvisende. Men iPhone 12 er lidt skarpere med nye forseglinger.

Skærmen

Skærmstørrelsen er identisk på begge mobiltelefoner. Det, der adskiller dem fra hinanden, er den skærmteknologi, der bruges, samt opløsningen.

Sidste års iPhone 11 har en relativt lyssvag LCD-skærm med lav opløsning. Med iPhone 12 får du en betydeligt mere lysstærk OLED-skærm med dobbelt opløsning.

Den praktiske forskel er, at iPhone 12 giver et lysere skærmbillede med bedre farvegengivelse, højere kontrast og skarpere indhold. Forskellen er stor, uanset om du ser film, spiller eller bare surfer på internettet.

Venstre: iPhone 12. Højre: iPhone 11. Foto: Apple

Kameraerne

Begge modeller har to kameraer bagpå og et selfiekamera foran. Kameraerne på bagsiden er et vidvinkel- og et ultra-vidvinkelkamera, begge med en opløsning på 12 megapixel.

Forskellen på dem er, at iPhone 12 har en større blænde på vidvinkelkameraet, f/1.6 i stedet for f/1.8 som på iPhone 11. Den større blænde gør, at der lukkes mere lys ind gennem optikken, hvilket er godt i dårlige lysforhold.

En fordel ved iPhone 12 er, at kamerafunktionerne Night Mode og Deep Fusion nu også fungerer på selfiekameraet. Med iPhone 12 er det også muligt at optage HDR-videoer med Dolby Vision, hvilket er noget, som iPhone 11 ikke kan.

Præstationer

Apple bruger den nye og forbedrede A14 Bionic-processor i alle iPhone 12-modeller. iPhone 11 fra sidate år bruger A13 Bionic.

Det, der adskiller dem, er, at A14 Bionic har op til 40 procent højere ydeevne, er mere energieffektiv og er meget bedre til maskinlæring.

I praksis er forskellen ikke mærkbar, når du åbner apps eller spiller, men primært i situationer, hvor din iPhone bruger AI-funktioner og kameraer.

Lagerplads

Begge mobiltelefoner kan købes med den samme mængde lagerplads. Der er tre størrelser, 64 GB, 128 GB og 256 GB.

Hvis du ikke optager en masse video i 4K-opløsning og kun installerer et lille antal apps, kan du bruge den billigste version med 64 GB plads. I alle andre situationer skal du forholde dig til, om der er 128 GB eller 256 GB, så lagerpladsen ikke begrænses.

Et tip er, at du kan bruge iCloud til at aflaste din mobiltelefons lager. Bare husk på, at det medfører et månedligt gebyr, hvis du ønsker den ekstra plads der i stedet.

Nu er det slut med EarPods i æsken, når du køber en iPhone. Foto: Apple

Batteri og trådløs opladning

Der er ikke foretaget nogen test, der viser forskellen i batteriets levetid mellem iPhone 12 og iPhone 11. Ifølge Apples egne tal på produktsiderne har iPhone 12 en marginal fordel i bestemte brugssituationer, men forskellen er minimal.

Den store forskel er, at iPhone 12-serien understøtter MagSafe til trådløs opladning. MagSafe bruger magneter til optimal placering af mobiltelefonen på trådløse opladere. For at MagSafe kan fungere, kræves der kompatibelt tilbehør, som skal købes separat.

Tilbehør

Hverken iPhone 12 eller iPhone 11 leveres med hovedtelefoner eller strømforsyning i æsken. Tidligere blev begge leveret med iPhone 11 og ældre modeller, men Apple har besluttet at give dig mulighed for selv at købe disse tilbehørselementer fra nu af.

Beslutningen om ikke at inkludere hovedtelefoner og strømforsyning gælder for alle de mobiltelefoner, Apple sælger i dag. Et ladekabel til Lightning til USB-C er stadig inkluderet.

Apple lancerer iPhone 12-serien og HomePod Mini

Den 13. oktober afslørede Apple fire nye mobiltelefoner og smarthøjttaleren HomePod Mini. I denne artikel gennemgår vi, hvilke produkter der blev lanceret, og fortæller dig om alle nyhederne.

Læs vores artikel om lanceringen her

Denne artikel er skrevet af Prisjagts redaktion. Ingen andre har haft indflydelse på indholdet. Der forekommer ingen betalingslinks eller andre former for annoncesamarbejde. Daniel Haaf kan kontaktes på [email protected]