AdobeStock.com / fizkes

Sådan genkender du et godt tilbud

Det kan være svært at modstå fristelser på shoppeturen. Men bare fordi der er udsalg og priserne lokker fra gule skilte, betyder ikke, at alle tilbud er gode. Her kommer nogle ting, du skal tænke over, før du køber på udsalg.

Tjek prishistorikken

Det er ikke ualmindeligt for butikker at hæve deres priser lige før et udsalg for derefter at sænke dem igen for at give indtryk af en god rabat. Med vores prishistorik kan du se direkte, om butikkerne snyder med deres priser, og også hvor ofte der er prisnedsættelser. Det vil gøre det lettere, når du planlægger dine indkøb, samt sikre, at der virkelig er tale om et godt køb.

Tjek, om der er tale om et nyt eller gammelt produkt

Mange butikker frigiver sidste års modeller, når der kommer nye produkter. Det kan være en god idé at se efter gode prisnedsættelser på de udgående modeller. Men pas på – hvis du køber en ældre mobiltelefon eller et ældre TV, kan du risikere, at det ikke længere understøttes af producenten.

Tjek om prisen er lavere i en anden butik

Bare fordi en butik har sænket sine priser, betyder det ikke, at butikken er den billigste. I mange tilfælde kan du finde den samme vare til en lavere pris i en anden butik. I nogle tilfælde kan du spare hundredvis af kroner ved at købe det rette sted. Husk også at tjekke lagerstatus og anmeldelser – det billigste sted er måske ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Lange leveringstider og høje forsendelsesomkostninger

I dag er gratis forsendelse og hurtig levering helt almindeligt. Men hvis du er uheldig, kan du også komme ud for det modsatte. Butikker med lagre i udlandet har ofte længere leveringstider, og hvis du ikke kan vente, kan det godt betale sig at betale lidt mere for en hurtigere levering. Husk også på, at det kan være dyrt at returnere varer til butikker, der ikke tilbyder gratis returforsendelse, særligt hvis der er tale om produkter, der vejer en del, såsom TV'er og husholdningsapparater.

Priser for samlede bestillinger hjælper dig med at spare penge

Husk også at et stort køb ofte efterfølges af flere mindre. Måske har din nye bærbare brug for et sleeve eller en taske, eller din mobil mangler et cover og beskyttelse til skærmen eller også skal du bruge en pen til din tablet. Disse ekstraomkostninger kan ende med at udgøre en væsentlig del af den endelige pris og koste dig flere hundrede kroner end du oprindeligt havde forestillet dig. Så start med at tjekke, om det er billigere at købe det hele på én gang end i flere mindre køb.

Se nærmere på andre muligheder

Den dyre gadget med den dejlige kampagnepris er måske rigtig fristende lige nu, men har du egentlig brug for den? Nogle gange er der billigere produkter, der opfylder alle dine behov. Og hvis du fortsætter tankegangen – erstatter den gadget, du overvejer at købe, egentlig bare noget, der i forvejen fungerer fint?