Prisjagt

Månedens spil: Animal Crossing: New Horizon

Denne måneds spil er Animal Crossing: New Horizon

Nu kan man endelig få Animal Crossing til Nintendo Switch. Dette populære livsimulatorspil har troldbundet masser af spillere over hele verden, både børn og voksne, med sin supersøde karakter og åbne spillestil.

Tag kontrollen over din karakter og skab dit eget paradis på en lille ø – enten alene eller sammen med dine venner.

Animal Crossing er et børnevenligt tv-spil af typen livsimulator fra Nintendo. Denne serie af tv-spil fås til en række forskellige spillekonsoller fra den japanske gigant på spillemarkedet.

Med en åben spillestil giver Nintendo dig frie hænder til at bevæge dig rundt på den lille ø. Tal med andre beboere på øen, indret dit personlige hjem og indsaml forskellige typer af materialer, så du kan skabe dine egne ting og redskaber. Du vælger selv vejen frem.

Animal Crossing blev introduceret i Japan i 2001 under navnet Animal Forest. Siden da har spillet været en succes med flere versioner til blandt andet Nintendo 3DS og Wii U.

Tre store nyheder i Animal Crossing: New Horizon

Animal Crossing-serien har udviklet sig meget gennem årene, og New Horizon byder på flere spændende nyheder. Nedenfor gennemgår vi nogle af dem.

Den første markante nyhed er, at din karakter i New Horizon begynder helt tomhændet. I de tidligere spil startede man i en eksisterende by på øen. Ændringen gøres fordi Nintendo ønsker at give spillerne en større mulighed for helt selv at vælge sted, i forhold til hvor man ønsker at anlægge sit hjem.

Ideen er, at du skal få følelsen af, at du skaber din egen oplevelse helt fra begyndelsen uden unødvendig styring fra spillet.

Skab nye ting i spillet og automatisk lagringsfunktion

Den næste store nyhed i New Horizon er, måden hvorpå man skaber ting i spillet, såkaldt "crafting".

I forhold til "crafting" låner New Horizon funktionalitet fra det tidligere spil Animal Crossing: Pocket Camp. Nu har du blandt andet endnu flere muligheder for at indsamle materialer såsom ler, sten og træ, der kan bruges til at lave skilte, bænke og borde.

Tidligere var du nødt til at tale med karakteren Resetti for at gemme dine fremgange i Animal Crossing. Med New Horizon har Nintendo endelig indført en automatisk lagringsfunktion. Vær dog opmærksom på at du ikke kan sikkerhedskopiere dine lagrede filer, så hvis der sker noget med din Switch-konsol, kan du risikere at alle fremgange går tabt.

Hvor kan jeg spille Animal Crossing i dag?

Animal Crossing fås til mange af Nintendos spillekonsoller, fra Nintendo 64 til Nintendo Switch. I dag er der fem hovedspil og tre sidespil i serien.

Hovedspil

  • Animal Crossing (2001) – Nintendo 64, GameCube
  • Animal Crossing: Wild World (2005) – Nintendo DS, Wii U Virtual Console
  • Animal Crossing: City Folk (2008) – Nintendo Wii
  • Animal Crossing: New Leaf (2012) – Nintendo 3DS
  • Animal Crossing: New Horizons (2020) – Nintendo Switch

Sidespil

  • Animal Crossing: Happy Home Designer (2015) – Nintendo 3DS
  • Animal Crossing: Amiibo Festival (2015) – Nintendo Wii U
  • Animal Crossing: Pocket Camp (2017) – Android och iOS

Hvor mange kan spille samtidigt i Animal Crossing: New Horizon?

Man kan være op til fire spillere samtidigt på den samme Switch-konsol eller otte spillere hvis det foregår via internettet. Så det er altså muligt at være i alt otte spillere per ø. Når man spiller lokalt med flere andre, følger kameraet den ledende karakter. Hvis en anden spillerkarakter går for langt væk fra kameraets vinkel, vil denne blive teleporteret tilbage inden for synsfelt efter kort tid.

Har Animal Crossing: New Horizon støtte for Amiibo?

Ja, der vil være støtte for Amiibo. Animal Crossing-serien har også tidligere haft støttet for Amiibo, og der findes allerede en række karakterer, som kan købes i butikkerne i dag.

Hvordan fungerer døgnrytme og årstider i Animal Crossing: New Horizon?

New Horizon følger uret på din Nintendo Switch. Det betyder, at i dagtimerne vil du også opleve dagslys i spillet, og som aftenen nærmer sig, vil solen også går ned i New Horizon. New Horizon understøtter også positionering på den sydlige eller nordlige halvkugle og viser desuden klimaet, der hvor spillerne befinder sig.

En af grundene, til at Nintendo ikke bruger cloud-lagring i New Horizon, handler om hvordan tid håndteres i spillet. Nintendo ønsker ikke at spillere kan drage fordel af tidsspecifikke funktioner i spillet for at få adgang til særlige genstande og belønninger ved at snyde med tiden.

Nævneværdige spillelanceringer i marts

Ori And The Will Of The Wisps

Ori And The Will Of The Wisps er et eventyrspil i platform-format, hvor spilleren styrer en skytsånd gennem et eventyrligt landskab med mange finurlige gåder. Spillet er en efterfølger til det roste og højt elskede spil Ori and the Blind Forest, med samme set-up, men nu med en ny historie, raffineret grafik og bedre spillemekanik.

Spillet udgives til Xbox One og PC.

NiOh 2

NiOh 2 er et action-rollespil med en lige så brutal historie som spillestil. Kæmp dig gennem det feudale Japan i dette superhårde spil, der ikke efterlader særlig meget plads til fejl. NiOh 2 er en efterfølger til NiOh fra 2017, og byder på en række forbedringer i forhold til grafik, kampsystem og historie. Hvis du ønsker en actionfyldt udfordring, så er NiOh 2 lige noget for dig.

NiOh 2 udgives til Playstation 4 i både en standard og en speciel version.

Half-Life: Alyx

Går du og venter på, at Half-Life 3 bliver præsenteret? Desværre har vi intet at rapportere på den front, men kan derimod fortælle om et helt nyt Half-Life spil til VR kaldet Half-Life: Alyx. Et spil der er placeret før begivenhederne i Half-Life 2, og som påstås at være det største spil nogensinde fra Valve. Half-Life: Alyx har omkring 20 timers spilletid og kræver, at du har et kompatibelt VR-headset til din PC.

Half-Life: Alyx kan købes via Steam til PC.