Persondatapolitik

For at give dig verdens bedste pris- og produktsammenligningstjeneste har vi brug for at behandle personoplysninger. I vores persondatapolitik forklarer vi, hvilke oplysninger vi indsamler fra vores brugere, hvordan vi behandler dem, og hvordan vi beskytter vores brugeres integritet.

Indledning

Denne persondatapolitik gælder for den behandling af personoplysninger, der finder sted inden for Prisjagts rammer, dvs. når du bruger Prisjagt-tjenesten på prisjagt.dk og i relaterede digitale applikationer ("Tjenesten"). Tjenesten stilles til rådighed af Prisjagt ApS, CVR-nr 40457186 ("Prisjagt", "vi" eller "os"). Prisjagt er en del af Schibsted Media Group.

Medmindre andet er angivet, er Prisjagt dataansvarlig for den behandling af personoplysninger, der er beskrevet i denne politik.

Nøglebegreber

Personoplysninger betyder oplysninger, som direkte eller indirekte kan knyttes til en levende fysisk person. Eksempler på personoplysninger er navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse. Under visse omstændigheder kan oplysninger om IP-adresser og din brugeradfærd, når du bruger Tjenesten, også udgøre personoplysninger.

Behandling af personoplysninger omfatter al brug af personoplysninger såsom indsamling, udveksling og lagring.

Dataansvarlig betyder den part, der, alene eller sammen med en anden part, træffer afgørelse om formålet med og midlerne til behandling af personoplysninger, og har det overordnede ansvar for at sikre, at behandlingen finder sted i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.

Juridisk grundlag for vores behandling af personlige data

For at gøre vores behandling af personoplysninger lovlig, skal vi have et juridisk grundlag. Et juridisk grundlag betyder i dette tilfælde, at vi skal kunne give en begrundelse, der er foreskrevet ved lov, for, hvorfor vi behandler personoplysninger til et bestemt formål. Eksempler på juridiske grundlag, som vi benytter, er samtykke, legitim interesse, aftale og retlig forpligtelse.

Personoplysninger, som vi indsamler

For at give dig et overblik over vores behandling af personoplysninger, har vi inddelt personoplysninger i tre kategorier ud fra, hvordan de indsamles:

a) Personoplysninger, som du selv giver os

Når du bruger Tjenesten, kan du give os personoplysninger ved for eksempel at udfylde webformularer, oprette en brugerkonto, sende meddelelser til vores support eller ved at give os feedback via vores kontaktformularer. Personoplysninger i denne kategori kan være navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og andre oplysninger afhængigt af, hvad du vælger at indsende til os.

b) Personoplysninger, som vi indsamler, når du bruger Tjenesten

Når du bruger Tjenesten, indsamler vi oplysninger om din brug af Tjenesten, såsom hvilke dele af Tjenesten, du bruger, hvilke produkter du ser på, og hvordan du interagerer med de hjemmesider, der leverer Tjenesten. Disse oplysninger kan inddeles i følgende kategorier:

i. Tekniske oplysninger om din enhed og internetforbindelse

Gennem serverlogs og andre værktøjer registrerer vi oplysninger om din enhed, din forbindelse til Tjenesten og din brug af Tjenesten på forskellige enheder. Disse oplysninger kan omfatte styresystem, webbrowserversion, IP-adresser, cookies og forskellige unikke identifikatorer. Vi bruger blandt andet disse oplysninger til at levere Tjenesten ved at huske dine indstillinger og foretage fejlfinding af vores systemer.

ii. Oplysninger om brug af Tjenesten

Vi indsamler oplysninger om hvordan du interagerer med Tjenesten, herunder hvad du viser interesse for, hvordan dit besøg på Tjenesten ser ud, og hvilke annoncer du klikker på. Vi indsamler også oplysninger om dine besøg på de hjemmesider, hvor Tjenesten leveres, og hvordan du agerer ved brug af disse hjemmesider.

iii. Oplysninger om placering

Når du bruger Tjenesten, beregner vi en omtrentlig geografisk placering ud fra den IP-adresse, du bruger. Hvis du har accepteret placeringstjenester på din enhed, vil vi regelmæssigt indsamle mere detaljerede oplysninger om din geografiske placering. Hvis du ikke ønsker, at vi indsamler detaljerede oplysninger om din geografiske placering, kan du slå placeringstjenester fra i din enhed. Vi vil derefter kun indsamle oplysninger om din omtrentlige geografiske placering ud fra din IP-adresse.

iv. Cookies og andre teknologier, der lagrer data lokalt på enheden

Når du besøger hjemmesider, hvor Tjenesten leveres, bruger vi – enten direkte eller gennem tredjeparter – forskellige teknologier til at genkende dig og lære mere om dig som bruger. For mere information om denne type teknologi, se nedenfor under "Brug af cookies og andre teknologier".

c) Personoplysninger fra andre kilder

Vi kan fra tid til anden modtage personoplysninger fra andre kilder, dvs. personoplysninger, der ikke indsamles direkte fra dig som bruger. Sådanne kilder kan være andre selskaber inden for Schibsted Media Group, annoncører, annoncenetværk, myndigheder eller vores samarbejdspartnere. For eksempel kan en af vores samarbejdspartnere give os oplysninger om, hvad du gjorde, efter du klikkede på et produkt i Tjenesten. Et andet eksempel kunne være, når vores samarbejdspartnere leverer profileringsoplysninger, bestående af sandsynlighedsbaserede oplysninger om dine interesser, som hjælper os med at optimere vores og Schibsteds markedsføring og kampagner.

Hvorfor vi behandler personoplysninger

For at du som bruger kan forstå, hvorfor vi behandler personoplysninger, har vi valgt at kategorisere vores databehandling baseret på formål. Vi behandler personoplysninger af flere forskellige årsager, herunder for at:

i) opfylde vores kontraktlige forpligtelser
ii) opfylde lovkrav
iii) levere Tjenesten, herunder kundesupport
iv) analysere trafikken på og til Tjenesten
v) kunne tilbyde relevante annoncer uden for Tjenesten
vi) sende nyhedsbreve og lignende kommunikation til vores brugere
vii) personliggøre Tjenesten, herunder vores og Schibsteds annoncering og
viii) kunne foretage fejlfinding i Tjenesten og undersøge misbrug.

Herunder følger mere detaljerede oplysninger om formål (iii) til (viii).

iii) Levere Tjenesten, herunder kundesupport

Vi behandler personoplysninger for at kunne levere en funktionel og brugervenlig tjeneste, blandt andet ved at tilpasse Tjenesten til din tekniske brugersituation og de valg, du foretager på Tjenesten. Behandling af personoplysninger til dette formål omfatter også den behandling, vi foretager for at håndtere supportproblemer og svare på feedback fra vores brugere.

Behandling af personoplysninger til dette formål er baseret på vores legitime interesse i at levere grundlæggende funktionalitet og service relateret til Tjenesten.

iv) Analysere trafikken på og til Tjenesten

Vi ønsker at skabe de bedst mulige forudsætninger for at forbedre Tjenesten. Derfor indsamler vi oplysninger om trafikken på Tjenesten samt på de hjemmesider og apps, der leverer Tjenesten. Disse oplysninger hjælper os med at forstå vores brugere, forstå markedstendenser, identificere forbedringspotentiale i Tjenesten og meget mere. I sidste ende fører dette til en bedre Prisjagt-oplevelse.

Behandling af personoplysninger til dette formål er baseret på vores legitime interesse i at analysere og forbedre Tjenesten. Du kan dog vælge at deaktivere analysefunktionen og vores behandling af personoplysninger til dette formål i vores indstillinger for beskyttelse af personliga oplysninger.

v) Tilbyde relevante annoncer uden for Tjenesten

Vi ønsker at nå vores brugere med relevante annoncer og andre former for markedsføring, selv når du er inde på andre hjemmesider og apps. For at vide, hvad der er relevant for dig, skal vi behandle personoplysninger. Dette omfatter oplysninger om, hvad du har vist interesse for, når du har brugt Tjenesten, din geografiske placering og din demografiske profil. Ved at dele oplysningerne med annoncenetværk og markedsføringsplatforme såsom Facebook, Google og AppNexus, kan vi skabe en sandsynlighedsbaseret tilpasning af vores annoncer og måle deres virkning gennem markedsføringsanalyse.

Facebook og Google er dataansvarlige for deres respektive behandlinger til dette formål. Med hensyn til AppNexus varierer deres persondataansvar afhængigt af hvordan personoplysningerne er indsamlet og af hvem. Kontakt os, hvis du vil vide mere om deres respektive ansvar og hvordan du som bruger kan styre deres behandling af personoplysninger.

For at vi kan behandle personoplysninger til dette formål og dele ovenstående information med tredjeparter uden for Schibsted Media Group, skal vi bruge dit samtykke. Du kan give dette samtykke i vores indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at kontakte os.

vi) Sende nyhedsbreve, prisunderretninger og lignende kommunikation til vores brugere

Hvis du har en aktiv brugerkonto hos os, eller hvis du abonnerer på vores digitale meddelelser, kan vi sende dig e-mails med tilbud og markedsføring. Disse former for tilbud eller markedsføring kan også sendes via andre digitale kontaktveje såsom sociale medier. Du kan når som helst afmelde dig disse meddelelser ved at kontakte os.

Behandling af personoplysninger til dette formål er baseret på vores legitime interesse, hvis du har en aktiv brugerkonto hos os, eller hvis du aktivt har valgt at tilmelde dig vores nyhedsbreve og tilbud er behandlingen baseret på samtykke. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at kontakte os.

vii) Personliggøre Tjenesten, herunder vores og Schibsteds annoncering

Vi ønsker at skabe en personlig brugeroplevelse af Tjenesten, blandt andet ved at tilpasse indholdet af Tjenesten efter brugerens individuelle præferencer. Dette omfatter også tilpasning af annoncer og markedsføring på Tjenesten og andre hjemmesider eller apps, der er drevet af selskaber inden for Schibsted Media Group.

Personoplysninger, der behandles til dette formål, er brugeradfærd, IP-adresser, købshistorik og omtrentlig geografisk position. Med disse oplysninger stiger sandsynligheden for, at du får relevante annoncer, når du bruger Tjenesten eller andre hjemmesider og apps fra selskaber inden for Schibsted Media Group.

Schibsted er dataansvarlig for behandling af personoplysninger med henblik på at skabe relevant annoncering på de hjemmesider, der leveres af selskaber inden for Schibsted Media Group. Læs mere om Schibsteds behandling af personoplysninger i deres persondatapolitik.

Det juridiske grundlag for behandling af personoplysninger til dette formål består af vores legitime interesse i at forbedre oplevelsen af vores tjenester og Schibsteds annoncering. Du kan deaktivere denne funktion i vores indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.

viii) Foretage fejlfinding i Tjenesten og undersøge misbrug

Vi behandler personoplysninger om vores brugeres aktivitet på Tjenesten for at kunne foretage fejlfinding af vores systemer, hvilket er en grundlæggende del af vores sikkerhedsarbejde på Tjenesten. Vi behandler også personoplysninger med henblik på at undersøge misbrug af Tjenesten og de hjemmesider og apps hvor Tjenesten er tilgængelig. Misbrug henviser blandt andet til oprettelse af falske profiler, chikane, ageren i strid med vores vilkår eller ageren i strid med gældende lovgivning.

Hvis vi opdager eller har mistanke om misbrug af Tjenesten, kan vi videregive personoplysninger til andre med henblik på at undersøge og bekæmpe misbruget.

Behandling af personoplysninger til dette formål er baseret på vores legitime interesse i at udbyde en sikker tjeneste.

Udveksling af data

Dine personoplysninger vil blive videregivet til andre selskaber inden for Schibsted Media Group, selskaber, der helt eller delvist, direkte eller indirekte, er ejet af Schibsted ASA, i det omfang, det er relevant at opfylde de formål, der er angivet i denne persondatapolitik. Sådanne selskaber kan også selvstændigt behandle dine personoplysninger med henblik på at tilpasse og forbedre din brugeroplevelse samt forbedre deres produkter og tjenester.

I nogle tilfælde deler vi personoplysninger med vores samarbejdspartnere for at lade dem personliggøre tilbud og annoncer. Vi indgår aftaler, der sikrer, at vores samarbejdspartnere behandler personoplysninger i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.

Personoplysninger kan blive overdraget til tredjeparter, såfremt virksomheden eller en del af virksomheden og personoplysninger, der behandles i forbindelse med en sådan del, sælges, flyttes eller overdrages. Vi kan også videregive dine oplysninger, hvis vi er forpligtet hertil som følge af en retlig forpligtelse, retskendelse, statsregulering eller hvis sådan videregivelse er nødvendig for at bistå en politiundersøgelse eller anden juridisk undersøgelse her eller i udlandet. Hvis der er mistanke om, at du har begået en lovovertrædelse i forbindelse med brugen af Tjenesten, kan oplysninger, efter anmodning, videregives til myndighederne.

Vi kommer ikke til at dele, sælge, overdrage eller på anden vis videregive personoplysninger udover i situationer, som er anført i denne persondatapolitik.

Overdragelse af oplysninger til et ikke-EU/EØS-land

Vi kan overdrage dine personoplysninger til tredjelande, for eksempel. lande uden for EU/EØS. Hvis det sker, træffer vi foranstaltninger i overensstemmelse med gældende lovkrav for at sikre en tilstrækkelig beskyttelse af dine personoplysninger.

Opbevaringstid for personoplysninger

Vi behandler kun personoplysninger så længe det er nødvendigt for at opfylde de formål, der er angivet i denne persondatapolitik. Det betyder, at vores behandling af personoplysninger er begrænset til hvad der er nødvendigt for at opfylde de formål, hvortil personoplysningerne blev indsamlet. For eksempel sletter vi brugerkonti, der har været inaktive i 18 måneder.

Når personoplysningerne ikke længere er nødvendige for at opfylde det oprindelige formål, anonymiserer eller sletter vi dem.

Dine rettigheder

Som bruger har du en række rettigheder vedrørende vores behandling af dine personoplysninger. Alle rettigheder er ikke absolutte, men nogle af dem kan være begrænsede. Du har følgende rettigheder vedrørende vores behandling af dine personoplysninger:

i) Ret til indsigt i personoplysninger
ii) Ret til registerudtræk
iii) Ret til berigtigelse
iv) Ret til at slette dine personoplysninger ("retten til at blive glemt")
v) Ret til begrænsning af behandling
vi) Ret til dataportabilitet
vii) Ret til indsigelse mod behandling

Efter anmodning om at få dine personoplysninger slettet fra os, anonymiserer vi dine indlæg, anmeldelser og din brugerkonto. Det betyder, at dine anmeldelser eller indlæg på Tjenesten bliver liggende, hvis de ikke indeholder personoplysninger, dog med et anonymt brugerid som afsender. Den væsentligste årsag til, at vi ikke sletter anmeldelser eller indlæg er, at disse udgør en vigtig del af Prisjagt. Uden dem ville Prisjagt miste en vigtig del af sit formål. Det kunne for eksempel betyde, at visse tråde med produktanmeldelser ville blive usammenhængende og ufuldstændige. Hvis du ønsker at slette dine anmeldelser og indlæg i Tjenesten, skal du gøre dette, før du anmoder os om sletning af dine personoplysninger.

Sikkerhed

Vi har rutiner og foranstaltninger for at sikre, at ingen uvedkommende får adgang til dine personoplysninger, og at enhver behandling af personoplysninger finder sted i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Disse foranstaltninger omfatter risikovurderinger, organisatoriske og fysiske foranstaltninger samt rutiner for håndtering af data og opfølgende anmodninger om tilgængelighed, berigtigelse, blokering og sletning af personoplysninger.

Brug af cookies og andre teknologier

Vi bruger cookies, pixel tags, lokal datalagring og andre teknologier til at forstå dig som bruger og til at analysere data om brugere. Du kan finde flere oplysninger om vores brug af disse teknologier i vores cookiepolitik.

Brug af sociale plug-ins

Når du bruger Tjenesten, kan du dele oplysninger fra Tjenesten på sociale medier såsom Facebook, LinkedIn eller Twitter via et socialt plug-in (for eksempel en "synes godt om"-knap). Hvis du vælger at dele oplysninger via et socialt plug-in, vil din browser overdrage følgende data til det sociale medie:
a) dato og klokkeslæt for dit besøg
b) internetadresse eller URL for den adresse, du midlertidigt besøger
c) din IP-adresse
d) den browser du bruger
e) det styresystem du bruger
f) dit brugernavn og adgangskode og evt. om du er en registreret bruger af det sociale medie samt dit for- og efternavn, og
g) de oplysninger, som du har brugt dette specifikke plug-in til.

Prisjagt er ikke dataansvarlig for den behandling af personoplysninger, der finder sted, når du deler information via sociale plug-ins på Tjenesten. Persondataansvaret ligger hos det sociale medie, der leverer disse plug-ins. Derfor henviser vi til det respektive sociale medie, hvis du vil læse mere om behandling af personoplysninger inden for rammerne af de sociale plug-ins, som vi bruger. Bemærk, at du kan blokere sociale plug-ins i dine browserindstillinger.

Kontakt os

For at udøve rettighederne ovenfor eller hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik, bedes du kontakte os via kontaktoplysningerne på vores kontaktside. Du kan også komme i kontakt med vores databeskyttelsesrådgiver, som er ansvarlig for, at Prisjagt og Schibsted behandler dine personoplysninger korrekt, via Schibsteds databeskyttelsesformular.