Cookiepolitik

For at give dig verdens bedste pris- og produktsammenligningstjeneste har vi brug for at lagre små mængder data på din enhed. I vores cookiepolitik forklarer vi, hvilke teknologier vi anvender, og hvad vi bruger dem til.

Indledning

Denne cookiepolitik gælder for den anvendelse af lokal datalagring og andre lignende teknologier, der finder sted inden for Prisjagts rammer, dvs. når du bruger Prisjagt-tjenesten på prisjagt.dk og i relaterede digitale applikationer ("Tjenesten"). Tjenesten stilles til rådighed af Prisjagt ApS, CVR-nummer 40457186 ("Prisjagt", "vi" eller "os"). Prisjagt er en del af Schibsted Media Group.

Hvad menes der med lokal datalagring, cookies og lignende teknologi?

Lokal datalagring betyder, at data bliver gemt lokalt på din enhed (for eksempel computer, mobiltelefon eller tablet) via din browser. Lokal datalagring kan for eksempel omfatte dine brugerindstillinger, oplysninger om, hvordan du har brugt Tjenesten, hvilken browser du bruger, hvilke annoncer, der er blevet vist for dig samt hvordan du har ageret på hjemmesider, som vi samarbejder med.

Cookies udgør en form for lokal datalagring. En cookie er en lille tekstfil, der gemmes på din enhed og gør det muligt for os at genkende din browser. Cookies indeholder ikke nogen direkte identifikatorer såsom navn, adresse, telefonnummer eller personnummer. Oplysninger, der lagres i cookies, skal kombineres med yderligere oplysninger før vi kan identificere brugere.

Vi anvender også andre lignende teknologier såsom web beacons og pixel tags. Disse teknologier kan genkende cookies og identifikatorer, således at tredjeparter kan anbringe cookies på din enhed.

I dette dokument anvendes begrebet "lokal datalagring" som en fællesbetegnelse for cookies, web beacons, pixel tags og anden lignende teknologi.

Hvorfor anvender vi lokal datalagring på vores hjemmesider?

Vi anvender lokal datalagring til følgende formål:

i) at levere grundlæggende funktioner i Tjenesten
ii) at analysere og forbedre Tjenesten
iii) at personliggøre Tjenesten, herunder annoncering i Schibsted og
iv) at målrette annoncer og skabe målgrupper i markedsføringsøjemed.

En mere detaljeret forklaring af formålene følger nedenfor:

i) At levere grundlæggende funktioner i Tjenesten

Vi har brug for at benytte lokal datalagring for at kunne tilbyde grundlæggende funktioner i Tjenesten. Sådanne funktioner omfatter bl.a. lagring af de valg, vores brugere foretager, tilpasning af Tjenesten til brugerens tekniske betingelser og lagring af de søgninger, som brugerne tidligere har foretaget.

ii) At analysere og forbedre Tjenesten

Vi indsamler oplysninger om trafikken til og på Tjenesten gennem lokal datalagring. På denne måde kan vi genkende browsere, indsamle statistik om brugen af Tjenesten og forstå, hvilke dele af Tjenesten, der er mest interessante for vores brugere. Vi omsætter disse oplysninger til statistik for at kunne analysere med henblik på at forbedre Prisjagt, men også andre tjenester, som leveres af selskaber i Schibsted Media Group.

iii) At personliggøre Tjenesten, herunder annoncering i Schibsted

For at tilpasse indholdet af Tjenesten til vores brugeres interesser, anvender vi lokal datalagring. På den måde kan vi huske, hvilke produkter du har kigget på og foretage kvalificerede vurderinger af, hvad du kunne være interesseret i.

Dette formål omfatter også vores og Schibsteds anvendelse af lokal datalagring på Tjenesten med henblik på at personliggøre annoncer i Schibsted-koncernen. Gennem lokal datalagring kan vi få oplysninger om, hvor ofte du har set en annonce, hvor meget tid, der er gået, siden du så annoncen og hvad du gjorde, efter du så den. De lokalt lagrede data hjælper os med at bygge segmenter og målgrupper med henblik på at målrette vores og Schibsteds annoncering optimalt.

iv) At målrette annoncer og skabe målgrupper i markedsføringsøjemed

Vi lader nøje udvalgte tredjeparter anvende lokal datalagring på vores brugeres enheder med henblik på at målrette annoncer og oprette målgrupper, så vi og Schibsted kan målrette annoncer og markedsføring til vores brugere. Anvendelsen af lokal datalagring til dette formål øger din mulighed for at modtage relevant markedsføring online. Det forekommer, at tredjeparter, der placerer cookies på vores brugeres enheder, får adgang til personoplysninger. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.

Hvem anvender ellers lokal datalagring på vores hjemmesider?

Vi lader nøje udvalgte samarbejdspartnere anvende lokal datalagring på Tjenesten. I tilfælde hvor tredjeparter også får adgang til personoplysninger, som vi er dataansvarlige for, indgår vi særlige aftaler med dem så det sker i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Læs mere om vores og vores samarbejdspartneres behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik.

Hvordan kan jeg administrere lokalt lagrede data?

Du kan enten justere indstillingerne i din webbrowser eller bruge særlige programmer, der er udviklet til at administrere cookies. Indstillingerne i din webbrowser indeholder normalt en liste over alle de cookies, der er gemt, så du kan få et overblik og, hvis du ønsker det, slette uønskede cookies. Normalt kan du angive, om du accepterer lagringen af cookies fra hjemmesider, du besøger, eller fra tredjeparter, der er knyttet til disse hjemmesider. Du kan også vælge at blive underrettet, hver gang en ny cookie gemmes. Nedenfor findes en vejledning om, hvordan du gør dette i forskellige webbrowsere. Din webbrowser gemmer normalt cookies i en bestemt mappe på din harddisk, så du kan også undersøge indholdet nærmere.

Vi har også udarbejdet en liste over de vigtigste former for lokal datalagring, der findes på vores hjemmeside, og yderligere oplysninger om deres formål. Listen findes nedenfor. De cookies, der findes på hjemmesiden, ændres dog ofte, og ikke alle cookies er lige vigtige. Vi opdaterer derfor listen over anvendte cookies regelmæssigt.

Derudover findes der tjenester, der er udviklet til at give brugerne en opdateret oversigt over cookies og andre sporingsmekanismer. Se for eksempel ghostery.com eller disconnect.me.

NB: Deaktivering af cookies fra vores tjenester kan forhindre vores hjemmeside i at fungere ordentligt. For eksempel kan du skulle logge ind hver gang du besøger os, og du kan modtage tilfældige annoncer i stedet for nogle, der er relevante for dig.

Nedenfor er en oversigt over, hvordan lokalt lagrede data kan administreres i forskellige webbrowsere. Bemærk, at denne proces kan ændre sig, og beskrivelserne herunder vil ikke nødvendigvis altid være opdaterede.

Safari: https://support.apple.com/da-dk/guide/safari/sfri11471/mac
Safari til iPhone og iPad: https://support.apple.com/da-dk/HT201265
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=da
Microsoft Internet Explorer: https://support.microsoft.com/da-dk/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/block-websites-storing-cookies-site-data-firefox
Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy

Hvordan kan jeg kontrollere, hvilke oplysninger der sendes til annoncører?

Hvis du ønsker at begrænse, hvilke oplysninger der sendes til annoncører, kan du downloade en såkaldt opt-out-cookie fra forskellige annoncører eller anvende alternative løsninger såsom youronlinechoices.com. Bemærk, at du skal følge den samme procedure på hver enhed, du bruger, og i hver webbrowser på dine enheder.

Du kan også kontrollere vores og vores samarbejdspartneres behandling af personoplysninger i vores indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.

Oversigt over de cookies, vi bruger

Adform
Annoncenetværk.

AppNexus
Reklamenetværk.

Facebook
Konverteringssporing, retargeting og analyse af brugeradfærd.

Google
Konverteringssporing, retargeting og analyse af brugeradfærd.

Hotjar
Analyse af brugeradfærd og feedback.

Prisjagt
Godkendelse, sporing af søgehistorik, sidst besøgte produkter og mange generiske indstillinger.

Schibsted
Analyse af brugeradfærd.

Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål til vores brug af lokal datalagring, kan du finde kontaktoplysninger til vores support på kontaktsiden.