Prisjagt
Black Week – se de bedste tilbud på udsalget
Reklame

Mikrobølgeovne (side 7)

648 produkter

Sortér efter:

Spørgsmål og svar om mikrobølgeovne

Du bør overveje, om du har brug for en indbygget eller en fritstående model, hvilke tilberednings- og optøningsprogrammer du har brug for, hvor stor volumen mikrobølgeovnen skal have, samt den fysiske størrelse.

En mikrobølgeovn er i sig selv ikke farlig. Men det kan være farligt at bruge den med f.eks. aluminiumsfolie, bestik af metal eller tallerkener med guldfyldninger. Årsagen er, at metallet reflekterer mikrobølgerne i stedet for at absorbere dem som vand gør, og det kan medføre, at indersiden smelter eller at der opstår brand.

Det afhænger af, hvilke tallerkener og former du vil have plads til i mikrobølgeovnen. Mål dine køkkenredskaber og tag målene med til en butik for at se, hvad der passer bedst til dig. Der findes modeller med en volumen på op til cirka 30 liter, hvilket er rigeligt med plads til alle typer tallerkener og former. En stor model giver også god plads til låg.

Den integrerede mikrobølgeovn smelter ind i køkkenet og monteres i et ledigt rum i stedet for et skab. Disse modeller er designet til at være faste og kan ikke flyttes rundt. Den fritstående mikrobølgeovn kan dog flyttes rundt og har små ben og kan placeres, hvor den passer.

Afhængigt af den model, du vælger, kan du alt fra bare at varme gårsdagens rester op til at lave sprøde pommes frites og kartoffelbåde. Mange moderne modeller har forskellige tilberedningsprogrammer til forskellige typer retter og drikkevarer.

Der findes flere forskellige varianter og typer af mikrobølgeovne. Den klassiske model bruger mikrobølger. Der findes også modeller, der bruger varmluft som en airfryer eller varmluftovn. Der er også varianter, der har grillfunktion og bagefunktion, hvis du foretrækker det.

Mikrobølgeovnen bruger mikrobølger til at opvarme vand og fedt i maden. Den gør det ved at få molekylerne til at bevæge sig, og varme opstår ved friktion. Jo mere vand og fedt, der er i maden, jo hurtigere opvarmes maden.